fredag 13 mars 2009

Balkongminnen

Här om dagen lovade jag visa bilder från balkongen i lägenheten vi bodde i förr. Vi flyttade in i lägenheten i augusti 2005. De här bilderna är från sommaren 2006. Den sommaren hade jag tid och energi att pyssla på balkongen så det var härligt grönskande och ombonat.

Den inglasade balkongen ligger i verkligt gassande söderläge så det var en utmaning att hinna med vattnandet. Men bara den biten lyckades trivdes tomaterna, pelargonerna, krassen och persiljan jättebra. Min rucolaodling missyckades däremot. Eller, det beror på hur man tar det: den fick söta, blåa blommor :) Sallad i allmänhet ska ha det lite kallare tror jag. Jordgubbskörden blev inte heller så lyckad eftersom inga pollinerande insekter hittade in på vår balkong.

På sommaren bodde våra marsvin Wilma och Tindra på balkongen. Wilma var en svartvit bestämd dam medan himalayafärgade Tindra var rätt försiktigt av sig. Marsvin är härliga djur med ett väldigt speciellt språk :)

Lite saknar jag vår gamla lägenhet, men det är främst närheten till de lummiga parkerna och utsikten över fjärden som jag saknar. Nu får vi börja pyssla om vår egen trädgård, bygga terasser och pergola och anlägga grönsaksland. Det ser jag fram emot!

Ha en skön helg vänner!

8 kommentarer:

Livet på Sjögård sa...

Oj så de är söta, masvinen. Jag hade ett svart virvelmarsvin då jag var liten, Laku hette han :)
Har faktiskt funderat om vi borde skaffa några men vi får se hur det går....

Kan berätta att "krukorna" som pärlhyasinten är i, är ljuslykor från ikea, de som har haft dofljus i sig. Bara att tvätta när ljuset brunnit ner och använda till annat :)

StrandviksVillan sa...

Just idag tänker jag bara: usch så mycket jobb att ställa i ordning en trädgård... Puh! Men men... det är ju ändå inte jag som ska göra grovjobbet, det får mannen med traktorn utföra ;)
Ska ändå bli spännande att se om det kommer upp några av växterna jag planterade i höstas, och så har jag köpt hem lite blomlökar som jag ska förgro inomhus. Ska försöka att inte bli så överambitiös, då blir jag bara besviken.

Det var verkligen en mysig balkong ni hade! Och VARM!
Ha det riktigt trevligt ikväll!

Fröken Fräken sa...

Jag vill också ha sommar och prukande balkong nu!! Jag har dock inte balkong i söderläge utan bara morgon- och förmiddagssol så det är inte läge att odla tomater där precis...

Vi har inte haft marsvin, men däremot en hamster. Åh så söt den var.. han brukade ligga på ens mage och sova...

Livet hos mossi sa...

Jag hade helt glömt att ditt ena mrsvin hette Tindra (hoppas du inte har ngt emot att vår lilla heter Tindra nu åxå). De e ju så fint namn :)

Ja, de du..då du får börja pyssla i en stor, egen trädgård :)

Sanna sa...

Vilken fin balkong då det är så mycket grönt och gulliga marsvin också! Ska bli roligt att se bilder från er gård om du fotoar där på sommaren. :) Vi har också haft marsvin förut. Den ena var långhårig så det var mycket jobb att hålla den ren. Vi inglasad balkong så få se vad jag ska hitta på där på sommaren. Det brukar nog bli bara blomma i kruka och blommlåda. kram

Jojo sa...

Hej du vännen!
Tack för omtanken, min M är nu nyopererad och hemkommen.. Rehab är väl då vad som gäller de närmsta veckorna..

Underbar bakong.. Bara sommarn skulle vara här nu, ens litre varmare vår iaf =)

Kram Jojo

Daniela sa...

Oj vilken mysig balkong ni haft! Själv väntar jag bara på att plantagen skall öppna så att man får åka dit och köpa lite vårblommor :) Våran balkong är också mot söder så sommartid blir det värsta växthuset. Vissa växter trivs medan vissa dör direkt.

Huset på landet sa...

Oj va spännande det blir då ni får anlägga trädgård, du har ju gröna fingrar, det syns på de härliga bilderna från er balkong.
Söta marsvin! Jag hade en gång ett par jättegulliga dvärgkaniner som hette Pigge och Gnidde ;).