tisdag 17 mars 2009

Bygga bo

Medans man funderar på vad man ska göra
kan man slå sig ner och sjunga en visa
- Nalle Puh -

Jag måste bara visa denna härliga bild från Country Living. Jag skulle gärna dessa fågelholkar på min vägg!

Det skulle säkert gå att vika till holkarna av styvt papper. Lådorna kunde man sen klä in med tapeter, tyg eller vackert papper.

Vi borde få upp några fågelholkar ute på gården också. I morse, utanför fönstret i mitt arbetsrum i stan, såg jag en fågel som tydligen tänkte börja bygga bo redan. Den stretade och drog i torkade grässtrån som den sedan samlade ihop i näbben. Den flög upp med dem i ett träd och kom sedan ner för att hämta mer. Hela skådespelet var så sött och rörande att vi till sist stod fem personer och tittade på den hårt arbetande fågeln. Utan att den märkte något. Det krävs koncentration då man bygger bo :)

7 kommentarer:

Livet i byn sa...

Men visst är de läckra dom fågelholkarna. Jag ska sätta upp några vanliga ute i träden nu under våren.

~Livet i byn

alegni sa...

jag undrar om fåglarna lägger ner lika mycket tid på att matcha inredningen som vi ;))

Sabina sa...

Vilken fröjd för ögat! Det skulle säkert bli konkurrens bland pippina om vem som får bo i vilken holk. Jag skulle välja den som är vit med ljusblå-grå-gula blad (om jag vore trast)
Ha en bra dag!
Kram Sabina

StrandviksVillan sa...

*Fnissar högt*
Ser riktigt fågeln framför mig... :) å så fem nyfikna näsor mot fönsterrutan :D
Jaa, visst behövs det koncentration att ställa ett hem i ordning ;) Idag borde jag koncentrera mig på disken och tvätten innan jag åker på jobb :P

Finfin bild! Har sett den tidigare nånstans också.

StrandviksVillan sa...

Jo, jag tänkte ju berätta om i morse då vi såg hur Nelson riktigt koncentrerade sig, tog sats, och lade iväg efter en ekorre upp i ett träd. Sen kom en skata och började jaga dom båda!! Det såg verkligen lustigt ut!

Livet hos mossi sa...

Verkligen härliga dom där! Har inte sett några såna tidigare. Säkert kunde man försöka pynja ihop en på egen hand..meeen.. ;)

Sanna sa...

Jag kan just se framför mig den där fågeln. :) Fina holkar! Jag skulle nog inte kunna göra en sådan där själv.. Fin maileg-kanin i förra inlägget. Jag beställde också min första kanin för några dagar sedan.