onsdag 18 februari 2009

Älskade böcker!

Jag älskar böcker. Det är nånting speciellt med att öppna en ny bok och se vad som gömmer sig innanför pärmarna. Då jag som liten hälsade på hos mormor och morfar minns jag att jag ofta gick till bokhyllan och sökte fram mina favoritböcker - böckerna med färggranna djurbilder. Då jag blev lite äldre tillbringade jag och mina vänner ofta kvällarna på biblioteket. Numera läser jag inte så mycket som jag skulle vilja. Men samlar på mig böcker, det gör jag ändå.

Idag skulle jag bara snabbt gå och se vad bokrean hade att erbjuda. Men stora bokhandeln i stan hade halva priset på reapriset... Således kom jag hem med åtta nya böcker! Hoppsan.

Några av böckerna är faktiskt presenter för framtida behov.

En inredningsbok blev det: Komplett färg av Makkie Mulder (red.). Har bara bläddrat lite i den ännu, men den har många inspirerande bilder och praktiska tips.Nu är det sovdags för denna fröken. Så trött... Ha det bra i stugorna och klä på er ordentligt då ni går ut så att ni inte fryser i kölden!

9 kommentarer:

Cia sa...

Men den var faktiskt inte så dyster i alla fall! Eller nja, kanske lite i andra akten. Men helt okej!

Fast du har rätt, är det nån teater som ska vara dyster så är det nog just finsk teater :)

Kul med nya böcker! Får nog lov att ta en runda förbi stora bokhandeln jag också!

Sabina sa...

Böcker är trevliga och faktiskt jättebra presenter att ha hemma i lager.
Kram S.

ALEGNI sa...

jag diggar böcker jag också, men försöker numera lägga band på mig själv o inte köpa för många, för jag vet inte var jag ska förvara dem. jag har redan burit upp en hel del på vår kallvind, fast jag vet att de inte mår så bra där uppe.

m-i-l sa...

Här är en till som gillar böcker. Och jag tror jag vet vad du menar med att öppna en ny bok. Det känns som att öppna fönstret till något helt fräscht och orört, en värld man inte varit i tidigare. Det är både doften och vidrörandet av det nya pappret, något för ögat och sinnet...ungefär så.
Ha en bra dag och kommande helg, och grattishälsningar till mamm å papp!

Galleri MochB sa...

Jag är precis som du... älskar böcker!!! Bokhandel, bokrea, bibliotek är som paradiset...:O) I måndags inventerade jag vår egen bokrea här i "stan" och igår bokade jag reaböcker på adlibris...

StrandviksVillan sa...

Jag känner också igen känslan :)
Förr var jag med i en bokklubb, alltid lika kul då paketet fanns i postlådan. Numera blir det mest kok- och trädgårdsböcker för mig.
Jag vill också på bokrea!!

Nu har jag grundmålat två brädor! Har inte bestämt text ännu, brädorna är så små...

Livet hos mossi sa...

Det är nog härligt med böcker! Jag e bara så himla dålig på att läsa böcker. Man borde kasta ut TVn några veckor, då skulle man no få en massa läst och en massa annat gjort åxå för den delen. Men, ibland kan TV-tittande va så himla avkopplande.

Ja, Burr..i Åbo e de åxå jäätte kallt!

Sanna sa...

Jag älskar också böcker!! Tyvärr så blir det inte av att läsa så mycket nu som tidigare.. Senaste jättebra böcker jag läste var khaled hosseinis flyga drake och tusen strålande solar. Nu har jag inte kommit igång med någon lika bra. Har du några tips på bra böcker?

Just nu läser jag i och för sig nog sådana böcker som har med mitt yrke att göra. Denna vecka fick jag tom betalt för att läsa lite böcker på arbetstid. Det kan man ju kalla lyxigt! :) Ha det bra!

StrandviksVillan sa...

Hej igen!
Måste bara berätta vad jag suttit och skrattat så gott åt. Har lagt in en översättare i min blogg, testa att läsa den på finska, det blir hur galet som helst!!