måndag 22 december 2008

Utmaning och utmärkelse

Inatt har det snöat. Mycket. Härligt mjuk pudersnö.


En talltita var mycket arg på mej då jag kom för att fotografera fågelbordet. Määk, määk, määk ropade den åt mej mellan de snabba flygturerna till solrosfröna. Men jag lyckades fånga den på bild, ha!
Jisses va tiden går fort. Det har redan gått två veckor sen jag fick både utmaning och utmärkelse av Rödluvans vita vardag. Först utmaningen:
Berätta 7 saker om dig själv alldagliga som knasiga.Utmana 7 stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
 1. Jag får alltid lite dåligt samvete då jag tar in mossa, granris och sånt på vintern. Tänk på alla små djur, t.o.m. dom mikroskpoiskt små, som bor däri. Dom klarar ju inte av den varma och torra inomhusluften så dom dör...
 2. Ändå planerar jag att nästa sommar samla fjärilar och göra till en tavla. Är det dubbelmoral eller vad? Men jag slåss nog ännu med mitt samvete ang. fjärilstavlan så vi får se om den blir av.
 3. Jag har inte skickat ett enda julkort iår (ännu). Jag tycker jättemycket om att skicka och få julkort, men iår blidde det bara inte.
 4. Jag ser gärna mej själv som en friluftsmänniska, men det är ganska långt ifrån sanningen. Jag lite rädd för skogen och rör mej faktiskt inte så mycket i naturen som jag tycker att jag borde.
 5. Jag är hopplöst dålig på att parkera bilen. Fickparkering ska vi inte ens tala om... Det blir ofta mycket backande och vändande. Pinsamt, men bättre att va försiktig än att skråma bilen, eller hur?
 6. Jag är ganska självisk och glömmer ofta att tänka på saker ur andras perspektiv. Usch...
 7. En av mina stora förebilder i livet är Nalle Puh. Han är en ganska Klok Björn, fast han har en liten hjärna. Och hans inställning till mat passar mig bra ;)
Puh, det är ganska svårt att komma på 7 saker om sig själv som kan tänkas vara intressant för andra att läsa! Jag har på känn att de flesta redan har fått den här utmaningen, så jag väljer att inte skicka den vidare.
Sen var det utmärkelsen - min allra första! Tack för den Jojo!
Reglerna är som följer:
 1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
 2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
 3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
 4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.
Jag ger den vidare till
 1. A'la Nettan
 2. Fru Skrot
 3. Galleri M&B
 4. Livet hos Mossi
 5. Strandviksvillan
 6. Syster Ruffa
 7. Tusen idéer och en fröken
Många av er har säkert fått den här, bland många andra utmärkelser, men här är ett tecken på även min uppskattning!
Nu ska jag så småningom gå och väcka maken så att vi kan åka på julgransjakt. Han lär inte bli glad, men klockan är faktiskt över 11!
Tack för dom fina kommentarerna som jag får. Roligt att ni hälsar på!

6 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Oj! Tusen Tack! Det var snällt såhär i juletider... :O) Och så fina julbilder du visar härunder! Ni lär få pulsa lite i snö nu när ni skall hämta granen. Vi hämtade vår i går och då var det mest bara vått och vått och vått... God Jul ö Mia

Cecilia sa...

Jag tror att jag glömde svara på kommentaren du gav för ett tag sen...har varit en dålig bloggare och bloggläsare på sista tiden! Men det är som alltid mycket att stå i före jul... Men va kul att du gillar min blogg, och jag brukar kika in hos dej å tycker att din e jättemysig! Å ni verkar ha ett superfint hem!

Vi prata ju om kaffe elr nåt här i höstas... Kanske vi sku få till det efter julen? :) Ha en skön jul! Kram från Cia!

Livet hos mossi sa...

Tusen tack för utmärkelsen :) Vad härliga naturbilder du lyckas ta :) Vi har ingen snö i Åbo :( Men som tur är bär det av mot österbotten i morgon.

Nalle Puh e åxå en av mina förebilder..han e ju bara så himla mysig :) men de vet du ju ren ;)

Ha en rikti God Jul!

Kramar

StrandviksVillan sa...

Tack så mycket för utmärkelsen, sånt ger alltid lite extra energi!

Så fint du har ordnat på matbordet och allt annat också. Intressant att läsa din utmaning :) Jag är verkligen glad att du började blogga!

Halv elva i kväll fick vi det färdigt städat (nåja, så pass så det duger) och maken hjälpte duktigt till :) Snart ses vi!!

Fröken Fräken sa...

Tackar så mycket för utmärkelsen, det var verkligen roligt att du tänkte på mig!
Snaaart så är det julledigt här med. Känns som att jag tjatar om det, men det här har man väl längtat till sedan sommarsemestern tog slut, ungefär?!

Jojo sa...

Hahahaaaaa, förlåt men det är så roligt att nån annan är rädd för skogen, hihi. Här har du nämligen en till, hehe.

Eller ok, det är inte skogen jag är rädd för utan de hemska och farliga djuren i den, hehe..

Patetiskt, men jag är en stadsunge...

Hoppas ni hittar en fin gran!
Ha en fin jul
Kram Jojo