onsdag 3 december 2008

Höst i Botaniska trädgården

Åh, vet ni vad? Jag har så mycket jag vill visa er, men 1) som så många andra bloggare har märkt så är det så mörkt hela tiden så man inte får några vettiga bilder och 2) det allra mesta är halvfärdigt.

I brist på annat visar jag bilder tagna i Botaniska trädgården i Helsingfors i november. Tänk att vara trädgårdsmästare i en botanisk trädgård, det är ett av mina drömjobb. Fast... jag vet inte så värst mycket om trädgårdsskötsel så det kunde vara ett problem. Jag är grymt faschinerad av växternas namn, både på latin och på andra språk. Därför var t.ex. rabatterna med skyltarna på den nedre bilden rena rama paradiset för mig ;)

Det allra mesta var vissnat, men några rosor orkade blomma ännu. Härliga färgklickar i allt det gråa. Det här var mitt första besök, så kanske det är läge att göra en utflykt nästa sommar?


Ett försenat TACK för alla fina inflyttningspresenter vi fick i helgen! Dom var alla jättefina :)

2 kommentarer:

Huset på landet sa...

Jo de problemen känns igen! Det man tänkt blogga om blir inte klart och då det blir klart är det för mörkt att fotografera.
Jag är en riktig trädgårdsfreak också och hoppas kunna besöka botaniska trädgården småningom.

Fröken Fräken sa...

En riktigt fin trädgård tycker jag är fin även när det inte är mitt i högsommaren, det finns ändå något intressant att se på..

Jepp, och som sagt Indiska-brunt, det är inte min stil.. ;-)