Receptet är snabbt och enkelt: Skiva äpplen i en ugnsform. Strö över kanel. Smält 150 g smör (eller margarin), blanda i 1 dl socker och 3-4 dl havregryn. Täck äpplena med blandningen och grädda i 175-gradig ugn i ca 25 minuter. Servera med vaniljkräm. Gott!
Skålen är från Pentik, serien Vanilja. Jag sökte i vitrinskåpet efter någonting att sätta värmeljus i och mina ögon föll på dehär glasen som maken fått som present. Jag tror att de är köpta i Tallinn. Vackert och mysigt!
4 kommentarer:
Tack för söta ord hos mig! Fin blogg du har, härliga bilder. Lät riktigt gott det där! kram
Lät ju smaskigt! Kanske något att tota ihop under helgen?
Jag har använt en rundstav i trä samt provat med en överbliven metallgardinstång, vilket var nästan bättre för då blev det lite tyngd i rullgardinen och den hängde snyggare.
Låter enkelt och gott! Och fältdag på jobbet... låter lyxigt för mej som sitter och häckar framför en dator hela dagarna...:O)
Den fixade jag ikväll, tack för den :)
Skicka en kommentar