tisdag 20 maj 2014

Bäst-i-trädgården.nu

Det gröna blir grönare med raketfart nu. Regnet gjorde sitt och värmen hejar på. Och i trädgården finns tusen och åter tusen saker att göra. Jag försöker att inte ta stress. Försöker ta in alla små framgångar, allt det där som lyckats och som är vackert.

Som att min allra första klematis börjar blomma. Minns jag rätt är det alpklematisen Cyanea. Dessutom visar förra sommarens två rea-klematisar livstecken. Jag hade inte mycket hopp för dem.


Att jag äntligen fixat förvaring till plantor som väntar på att hitta en plats. Hittills har jag lagt dem nånstans som känts logiskt för stunden och sen kanske glömt dem. Eller grävt ner dem i grönsakslandet, och fått allt mindre plats för ätliga plantor.


Att mina Thalia-narcisser kommer igen år efter år i ängen. Det är strongt jobbat. Nu har jag planterat in dem i en rabatt också. Jag väntar ännu på blomning där, tillsammans med svarta tulpaner. Fast det kan hända att timingen blir fel.


Och att pionen Sarah Bernhardt äntligen har fått en plats där hon orkar växa. Nu är hon så kraftig att jag vågar hoppas på blommor i år. Papegojtulpanerna bakom hinner nog blomma ut tills dess, men månne inte förgätmigejen håller henne sällskap.Vad är bäst i din trädgård just nu?6 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Trädgårdsmästare är du allt!
Mossfloxen började blomma på allvar idag och det är fint just nu, men pioner (ser bara en som kommer upp) och papegojtulpaner skulle jag gärna ha. Förgätmigej är trogna, tack och lov! ❀

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Meillä on vielä työt täydessä vauhdissa pihalla, kaikenlaista olisi tehtävä varsinkin näitä häitä ajatellen :) Viikonloppuna voisin jo kyllä istuttaa jotaikin kukkia ulos! Olisi hauskaa vaikka tavata tässä joku kerta kesän aikana ennen häitä niin voidaan jutella kukista :)

Liljas Corner sa...

Ilman muuta Susanna, häät lähestyvät kovalla vauhdilla!

Liljas Corner sa...

Annlis: mossflox är jättefint, det vill jag också ha nånstans.

StrandviksVillan sa...

Underbart!!
Bäst i min trädgård just nu... att det äntligen händer saker, att jag börjar se en form och en tanke, att växterna börjar få nån storlek och att jag hittills hunnit hålla takt med ogräset ;)

Linnéa sa...

Åh, alpklematisens överflödiga blomning är så underbar. Upptäckte annars att man gärna kan ta in en lång ranka, väldigt hållbar i vasen och lika vacker där med.