onsdag 30 april 2014

Små träd, mindre träd

Idag har jag haft en stor lust att plantera ett träd. Det kan hända att det var den här bilden (från bloggen Three dogs in a garden) som satte igång det. Jag vet platsen på ett ungefär, och jag vet att trädet ska vara flerstammigt. Men jag kan inte bestämma mig för om jag ska plantera en snabbväxande näverhägg, en klassisk oxel, en ljuvligt blommande ligustersyren eller en lummig rysk- eller ginnalalönn. Eller något annat.

Medan jag funderar på det nöjer jag mig med det lilla timjanträdet i patinerad terracottakruka som jag genast blev upp över öronen förälskad i .

Glad Valborg och Första maj!
7 kommentarer:

alegni sa...

Du kan få ett (eller så många du vill) körsbärsträd från oss alldeles gratis. De skott vi har planterat har alla blivit flerstammiga, och vi har skott så det räcker och blir över bara sommaren kommer igång.
Trevlig Valborg!

Kamomilla sa...

Glad första maj! Har ni också fått snö?

Liljas Corner sa...

Nej, ingen snö här. Det är soligt, men svinkallt!

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Hauskaa vappua Nina, ja voi kuinka ihania kuvia taas :) Blogini on muuten nyt uudessa osoitteessa jos haluat tulla seurailemaan : huvikumpuliving.casablogit.fi

Anonym sa...

Vilken härlig komposition! Timjan är så vackert och smakar så gott!

Högagärde sa...

Det känns bra att plantera ett träd. Något som kanske påverkar din trädgård i generationer framöver. Lycka till. Elisabeth

Drömgården sa...

Ditt timjanträd är helt underbart! älskar timjan!

/Kitty