onsdag 8 januari 2014

Drömmar om sommar

På mitt soffbord och bredvid ligger högar med böcker. Lånade böcker, julklappsböcker och några gamla favoriter. Främst trädgårdsböcker. Vintern är den bästa tiden för drömmar. Trädgårdsdrömmar, växthusdrömmar, blomsterdrömmar och skördedrömmar. Det finns inte så mycket jag kan göra för att förverkliga drömmarna just nu, och därför behöver jag inte ta ställning till om drömmarna är genomförbara eller inte.De här böckerna är alldeles speciellt bra. Växthus - drömmar av glas får mig att vilja besöka varenda växthus som presenteras, både stora och små. Slottsträdgården Ulriksdal har lockande vegetariska recept som får mig att längta till skördesäsongen. Perenner har så mycket bra info och jag vill plantera allt i min trädgård. Vårens lökväxter har jag faktiskt bara tittat snabbt i ännu, men den ser mycket lovande ut.


Vilken tur att det är flera månader kvar till våren. Jag har en massa tid för sommardrömmar ännu.

(Sen om det faktiskt skulle bli vinter nån gång skulle det vara ännu bättre...)4 kommentarer:

Christina sa...

Å jag hoppas på vinter för jag är så rädd att tulpanlökarna jag petade ner i jorden i höstas skall få för sig att det är vår när vädret är så här varmt..

Högagärde sa...

Bloggen och en och annan trädgårdsbok är den mest perfekta platsen att drömma sig bort på just nu. Att längta är halva trädgårdsnöjet.

Kram Elisabeth

Drömgården sa...

Ja nu ska vi trädgårdsdrömma!
Ännu finns här tid att planera odlingen, köpa frön, planera nya "platser" i trädgården och fram för allt drömma om sommaren och dess härligheter!

Snart är våren här! Woop woop!! :)

/Kitty

StrandviksVillan sa...

I drömmarna och fantasierna växer allt så frodigt och inget ogräs kommer det heller ;) Du har rätt, vintern är bästa tiden att fundera över sommarens planteringar :)
Jag hann (som vanligt) inte alls med allt jag hade tänkt i somras, men det kommer ju alltid nya säsonger, så nya tag igen då!

Ha det bra!