fredag 6 december 2013

Julinspiration

Finlands självständighetsdag, och jag ska  ä n t l i g e n  börja julpynta. Snön faller utanför fönstret och i arla morgontimma fixade jag årets adventsljusstake. På bilderna ser du hyacinter i en skål som jag köpt på Sunds trädgård. Det är lyktranka (hjärtan på tråd) som slingrar sig runt, och bladen håller i veckor utan vatten. 


Pinterest är ett bra ställe att söka inspiration, men det är lätt att drunkna i flödet av bilder. Här är tre tips (klicka på feta texten):

1. Zetas anslagstavla Scandinavian Christmas: precis sådär som jag vill att min jul ska se ut.
2. Min egen julanslagstavla Crafty Christmas: inte alls lika stilren, men just sånt jag gillar.
3. Eva Elijas' Christmas Love: Mys, mys, mys...Bomullskvistar i zinkkruka andas vinter, tycker jag.Önskar dig en fin dag. Vi ska koka kalops på ett par kilo högländarkött tills mamma och pappa kommer hit på middag och film.

-Nina-

6 kommentarer:

Sara sa...

Så fint :) hördu, jag tänkte igen fråga en blomfråga ;) alltså HUR ska man få hyacinterna att hålla sig fina? Ska de ha mycket eller lite vatten? Mina har nu vissnat fastän de bara är en vecka gamla :(

TIDSTJUVEN.com sa...

Superfint! Tusen tack för julinspirationen! :)

Christina sa...

Det är verkligen lätt att fastna på Pinterest.. Fina bilder. :)

Liljas Corner sa...

Hyacinter och andra lökväxter ska ha sparsam bevattning tills de börjar blomma. Jag brukar vattna då jag tar hem dem och sen nån skvätt om jag håksar. Sen då de blommar ska de ha lite mer vatten, men ändå så att jorden torkar upp mellan vattningarna. Jag har också råkat ut för hyacinter som torkar fast jag sköter dem precis som vanligt. Troligen beror det på att det råkar vara ett dåligt parti.

StrandviksVillan sa...

Tack för pinterest-länkarna :)
Precis såna bilder jag också gillar, sån julstämning. Lite mera vinter faktiskt, än bara jul.
Man kan verkligen stanna hur länge som helst på pinterest...

Här tog inte julpyntandet lång stund, behövs inte så mycket tycker jag... fast jag plockar väl lite till då och då när lusten faller på.

Skön söndag till er!

Anna-Lena sa...

Åh, så mycket fint! Älskar din adventsljusstake, så många vackra detaljer på den.