lördag 23 november 2013

Fredagstipset: Drömjobben

Det hann bli lördag innan jag fick ut mitt fredagstips:

Just nu läser jag om hur utmattade blomodlarna Erin (blogg) och Sarah (blogg) är efter den intensiva odlingssäsongen och hur de längtar efter frosten (även om de knappt vågar säga det högt). Och fast jag tror att jag aldrig skulle orka själv, så tycker jag ändå att blomfarmslivet verkar alldeles, alldeles underbart. Inte vilken blomfarm som helst, utan en där alla blommor odlas utomhus eller i plasttunnlar, där jorden matas med kompost, där hönsen springer omkring mellan de raka blomraderna, där bin surrar och där fåglarna kvittrar.

Läs här om hösten på Floret Flowerfarm i Washington, och här om Worlds End Farm i New York. (Där finns jättefina bilder också.)


Ibland läser jag om hur det är att vara en berömd New York City -florist som Amy (blogg). Om att dekorera fester som säkert kostar mer pengar än vårt hus och att fixa arrangemang till lyxiga photoshoots. Och jag förundras över hur denna Amy ändå lyckas vara en sån jordnära människa. Det är nog blommorna som gör det.


Och så upptäckte jag av en slump en dag att två tjejer från Järna i Sverige har öppnat en blomsterbutik i Hornstull i Stockholm. Inte vilken blomsterbutik som helst, utan en som erbjuder närodlade, ekologiska, biodynamiska och vilda växter efter säsong. Landet Järna heter butiken, och jag vill så gärna åka dit på praktik (fast ännu hellre stannar jag hemma i min lugna vrå...). Mer bilder från butiken finns här.Let yourself be beautiful
Sparkling just like flowers and pearls and pretty girls


Hoppas du har en bra helg.

-Nina-