lördag 16 november 2013

Adventsljusstakar 2008-2012

Kameran har legat orörd i över en vecka och jag söker i arkivet efter bilder att visa. Årets adventsstake har nuddat vid mina tankar då och då de senaste dagarna, och jag tänker att kanske jag, och du, kan få nån idé från de ljusstakar som jag gjort hittills i det här huset. Fem jular har vi firat här nu.

Den första julen: blockljus och mossa på en bricka, med siffror formade av spoltråd och fastknutna med jutesnöre.


Den andra julen: en köpt ljusstake, från Clas Olsson om jag minns rätt, fylld med fönsterlav och en stackars liten lingonkvist.


Den tredje julen: minimalistiskt med ljushållare från Ikea placerade på en vitmålad bräda och med servettringar runt ljusen.


Den fjärde julen: ett vinterlandskap på mossa med nypon, lyktranka, kvistar och vitmålade djur. Det hänger prismor i kvisten, men det syns inte på bilden.


Den femte julen: tillbaka till blockljusen och de fastbundna siffrorna, men denna gång med rött garn och lavklädda kvistar från skogen.


 Om två veckor är det första advent igen. Ännu vet jag inte hur årets ljusstake ska se ut, men det är roligt att fundera. Hur ser din ljusstake ut: har du en favorit som du kör med från år till år eller kommer du att bygga ihop något nytt?


5 kommentarer:

Christina sa...

Vilka påhittiga ljusstakar. Själv köpte jag från nån webshop en adventsljusstake som vi använt nu två jular. I år kommer det bli en helt annan ljusstake, en del av dekorationerna är redan inköpta. :)

Lyckoslanten sa...

Så roligt att se dina fem senaste! Är väldigt imponerad över uppfinningsrikedomen med de två senaste!
Vet du jag har inte ens tänkt tanken på ljusstake ännu. Mitt jobb slukar allt när det gäller julförberedelser. Tids nog! Ha en skön helg! ♥

Drömgården sa...

Den första och sista var snyggat tycker jag! Ska bli roligt att se vad du gör iår! :D
Men snyggt blir det alltid!

Har ingen aning hur min ska se ut iår... ifjol använde jag den som Ylva lånade och dekorerade till en kurs på skolan... :)

/Kitty

Annika sa...

Oj vilka fina adventsljusstakar du har haft genom åren!
Själv är jag väl nog tråkig men jag kör med samma alla år!
Du kommer säckert på nåt super tills i år med.
Lycka till!!

StrandviksVillan sa...

Nämen OJ! Alla dom där ljusstakarna känns ju som igår... ujuj så fort det går!
Fina var dom alla, men kanske gillar jag mest den från ifjol. Själv är jag dålig på adventsstakar, för vi glömmer alltid att tända dom :P Meeeen, vi kan ju göra ett nytt försök igen denna advent ;)

Ha det så bra! kram!