torsdag 31 oktober 2013

FM i blomsterbinderi del 2/3: Favoriterna

I måndags berättade jag om de finska mästerskapen i blomsterbinderi, som jag fick vara med om förra helgen. I det här inlägget visar jag favoriter från de olika tävlingsmomenten. Det var svårt att dra en gräns här och jag laddade upp fler och fler bilder...

Flera av konstruktionerna för höstdukningarna var verkligen imponerande och, som denna, för stora för att rymmas i mitt objektiv... Den här dukningen får mig att drömma om Japan, och den är så dramatisk med den blodröda blomstermängden mot det svarta och gråa, hårda.


 

I denna dukning var antalet blommor betydligt mindre. Jag gillar färgskalan, texturerna och användningen av fröställningar, som rallarrosen.Den här orientaliska dukningen var grymt stilig. Och bordet hade jag gärna tagit hem på direkten!


Det allra maffigaste bordet var detta med svarvade ben och över två meters höjd. Och om man skalar bort allt det överdådiga får man en fin idé till hemmabjudningen: koppar i cirkel, dekorerade med en blomma, kring en rejäl fruktskål.Jag tyckte om den här kransen, bunden med måbärskvistar, hortensia, ros, nejlika och stjärnflocka.Av väggdekorationerna var det kanske denna som tilltalade mig mest. Hela arrangemanget ser ut att vara på väg i 140 km/h mot höger.


Den här kuben, som ingick i en bukett, vill jag bara hålla i och fingra på. Den är gjord av bladen på en protea-blomma.


Den här buketten tyckte jag mycket om. En sån ska jag göra nån gång.Ännu ett inlägg ska jag skriva på det här temat. Då ska jag visa några idéer från dukningarna som man rätt enkelt kan använda sig av hemma.

6 kommentarer:

Vform sa...

Ååå, en vackrare uppsättning än den andra ... svårt att välja en favorit!
Kanske den japanska med stenarna!
De enkla bilderna i förra inlägget var ju en skön kontrast till de andra :)
Ha en fin helg!

Lyckoslanten sa...

När jag gick där försökte jag tänka vilken av dessa du var involverad i och vilken som är din stil, men det var omöjligt. Hur som helst var det ett imponerande jobb som alla hade gjort! ♥

Högagärde sa...

Å, så jätteroligt att få se allt det fina. Tack snälla.

Elisabeth

Liljas Corner sa...

Intressant tanke Lyckoslanten! Jag tror, att om jag hade planerat nån av dukningarna, skulle den med säckvävsbakgrunden i detta inlägg eller det runda bordet med kopparrören och snöbären i förra inlägget ligga stilmässigt närmast. Kanske. Fast helt ärligt vet jag inte hur i vida världen jag någonsin skulle få till stånd något liknande! :)

Liljas Corner sa...

Vivan, ja visst är det skönt att vila ögonen på ett enkelt knippe blommor där emellan!

Elisabeth, så roligt att jag kunde glädja dig.

Drömgården sa...

Så roligt att se lite skymtar av söndagens tävlingsbidrag. Hade varit intressant att vara med båda dagarna..

/Kitty