lördag 17 augusti 2013

Gurkor och rågbröd

Idag regnar det. I väntan på att solen ska komma fram - för den kommer att komma fram till terrassinvigningen som vi är bjudna på ikväll - så blir det inga stordåd gjorda. Men det är lagom väder för att få till en sats med ättiksgurkor eller gurksallad. Eller både och.


Jag tycker egentligen inte om ättikssmaken, men på rågbröd eller knäckebröd är det så gott, så gott med ättiksgurka. Bara med smör, eller med ost och medwurst.


Som alltid då jag söker gamla, traditionella recept tar jag till Rutiga kokboken från Ica bokförlag. Receptet går utmärkt att göra av en mindre sats gurkor.Så nu drar jag på stövlarna och drar ut i köksträdgården. Lycka.


7 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Jag blir så glad av dina inlägg! De är så speciella, färgstarka! Trevligt med hundarna och information om dem, din lyckade odling av sommarblommor och nu detta äkta, okonstlade inlägg om ättiksgurkor. Hoppas på sol i kväll! ♥

Lilja's Corner sa...

Tack Annlis, nu blev jag ju alldeles rörd! (eller är det fortfarande löken som jag just tärnade till gurksalladen som irriterar ögonen?) Att jag kan göra någon glad är ju det bästa betyget jag kan få.

Petra Nordlund sa...

Hej på dig! Brukar också kika in o tycker om dina fina inlägg! Är dock dålig på att kommentera.Hoppas ni har det bra i skolan( om ni börjat än vill säga?)Ha det gott!:-)

StrandviksVillan sa...

Där kom många vuxenpoäng!! Hihi!
Jag har aldrig provat på att göra några inläggningar alls... men vi äter inte så mycket sånt heller, kanske därför.

Finfina bilder, som vanligt!

alegni sa...

Fiiina bilder, as always!
Vi äter våra gurkor som de är, men lägger in zucchini i stället. Dessvärre glömmer vi att äta dem sen i och med att de som gillar sånt inte längre bor hemma. ;)

Lilja's Corner sa...

A-C och Ingela, egentligen är vi också ganska dåliga på att äta inläggningar, men just gurkor som inläggning gillar jag. I år har jag 10 plantor frilandsgurka, och de verkar ge en enorm skörd (om de hinner). Jag blandade faktiskt lite zucchini i gurksalladen!

Oh noes för vuxenpoäng! ;P

Petra: skolan börjar nästa vecka. Ha det gott du också!

Anonym sa...

Tack för dina fina ord hos Rödluvan ;) Har provflyttat ut till nytt ställe och testkör litegrann där. Kika in om du vill. Jojo