söndag 11 augusti 2013

1, 2, 3, 4 hundar

I två veckor har vi haft två av mina föräldrars hundar hos oss, Missy och Pinja. Innan de återvände hem fick de ställa upp på en flockbild. Lite oborstade och ytterst fokuserade på godiset som ligger framför dem.


Här har vi alltså 
Pudervippans Snuffa Snövit, Snövit, som är uppmärksam och tjänstvillig. Och nyfiken. Mitt i allt kan hon ha gått iväg på en egen upptäcktsfärd utan att tycka att det är något konstigt med det. Och hon älskar att bli smekt.
Pudervippans Black Pearl, Pinja, går i det här huset också under namnet Two Face. Både för utseendets skull, men också för att man inte alltid vet var man har henne. Men söt är hon, lilla flickan.
Rahel Fonce Celeste, Missy, a.k.a. tant Hockeyfrilla. Hon är finsk champion och Pinjas mamma. Hon är pratsam och kramgo. Ligger man på soffan kommer hon så nära det bara går, gärna med tassarna runt halsen på en och huvudet tryckt tätt intill.
Pudervippans Tigerlilja, Lilja, min första egna hund. Hon har inte riktigt alla koppar i skåpet och är faktiskt en ganska besvärlig hund. Men vi älskar henne trots allt.

Alla är av rasen Chinese Crested Dog, och det finns både en naken och en långhårig variant av rasen, s.k. powder puffs. Missy är en powder puff, men hon har fått pälsen kortklippt nu till sommaren, gamla damen. Det är min mamma som har kenneln Pudervippans och hon äger också Snövits och Liljas mamma Topsy.Det var dagens infostund. Nu tycker Snövit och Lilja att det är skönt att ha matte och husse helt för sig själv igen. Fast matte kunde allt slita sig från den där tråkiga datorn...


4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Såna personligheter!

alegni sa...

De ser så koncentrerade och väluppfostrade ut där de sitter och väntar på godiset.

Drömgården sa...

Vilka fina poser de gav framför kameran! Vilken rolig information du gav :D
Vi ses om en vecka!!
H. Kitty

StrandviksVillan sa...

Oooh! Flera olästa inlägg här - som att få en tidning på posten :)
Hahahaha!! Dagens garv - "alla koppar"!
Det är så lustigt hur djur har olika personligheter :)