Varje försommar brukar min mamma koka rabarbergröt, och det är fortfarande en av mina favoriträtter. Mycket sirap ska det vara i, och så ska man dricka ett glas mjölk till (både för smaken och för att neutralisera oxalsyran i rabarbern). Receptet är hur enkelt som helst, så jag tänkte ge det vidare till er.
Gröten är lika god kall som varm. Harsyran tyckte inte om att bli lagd på varm gröt, men äter man gröten kall funkar den bra som dekoration.
Hur äter du helst rabarber?
5 kommentarer:
Tack Nina, jag älskar Tulpaner! De ger så mycket glädje på våren innan allt annat hunnit igång!
Vilka fina bilder du hade här! Jag gillar Rabarberdricka, rabarberkräm, rabarberpaj... mmmm... älskar rabarber!
Kram Kitty
Jag taggade dig i mitt förra inlägg som publicerades nyss :D
Ja det här är gott <3 mums <3
-pudervippa-
Jag måste erkänna att jag aldrig hört om rabarbergröt förut, intressant :) Min rabarberfavorit är nog rabarberpaj (+vaniljsås) MUMS :)
Åh, tack tack tack!
Jag gillar kanske mest att äta rabarbern i en paj med ett knäckigt täcke av havregryn ;)
Skicka en kommentar