fredag 15 mars 2013

Köksträdgården: en tillbakablick

Förra sommaren var den första säsongen i vår köksträdgård. Vi kom igång ganska sent, och så hann vi inte få allt klart heller. Det blev lite som det blev. Lite solrosor där, lite gurka där, alldeles för många och för sent sådda pionvallmo i hörnet och en tom låda i andra.


Eller morot, akleja och mangold som samsas i samma låda. Tillsammans med brännässlor. Ajaj, va  mycket brännässlor det växte ur hästdyngan.


Vi odlar i hembyggda  odlingslådor (för att det är snyggt), och mellan dem har vi sått gräsmatta (för att det är mjukt att gå på. Och billigt). Inte världens mest praktiska med gräs kanske, men jag tror det blir bra. Gräsklipparen ryms mellan lådorna.


Det här ser ju verkligen inte ut som den prydliga köksträdgård jag har tänkt mig, men vi får ta i med nya krafter i år. Nu då ramarna för trädgården är klara och jag får koncentrera mig på innehållet. Vad jag har tänkt mig i år får ni veta i inlägg framöver.

Men vet ni, trots oredan ifjol var det alldeles underbart att varje dag få gå och se om det hade hänt något spännande i odlingarna. Och det är ju det som är huvudsaken: att få uppleva växtkraften och skörda det man sått.

8 kommentarer:

Sandra i sagarden sa...

Jag får låna en bild ur det hör inlägget, visst?! Jag kom på vad jag ska blogga om, och jag länkar ju naturligtvis till dig :)

alegni sa...

Åh, så fina bilder, Nina! Och vad jag längtar efter den där skördesäsongen. Måtte den komma snart!
Kram och ha det gott på praktiken.

StrandviksVillan sa...

Undrar om vi nånsin kommer att odla grönsaker...? Du får sååå gärna komma och skissa hos oss också ;)
Vi borde faktiskt ha åtminstone sallad, morötter och lök.
Planer finns på att flytta jordgubbslandet, om vi bara hinner.

Ha en skön söndag och ladda inför kommande praktikvecka!

Lilja's Corner sa...

Jodå Sandra, det går bra! Vad har du nu hittat på... :)

Moster och jag sa...

Härliga bilder! Nu börjar jag längta till sommaren.
Hos mig finns det inte alls nån köksträdgård. När vi flyttade in i vårt hus för många år sen gjorde jag försök i några år. Men tyvärr så vann ogräset....
Ha en skön helg!
Kram Maj-Gun!

Susanna Tamminen sa...

Oj vad jag började längta till sommaren. Vi ha också en liten grönsaksland, men måste erkänna att det jag älskar mest är vårt jordgubbsland :)

Drömgården sa...

Så sant! Det är inte alltid hur det ser ut, Även om jag tyckte att dina växter så så frodiga å fina ut! Speciellt Mangold! Den var ju jättefin!

H. Kitty

Lilith sa...

Nu fick du ju mig att riktigt längta tills man får börja odla där ute igen... Snart, snart! :) Det är verkligen härligt med egna odlingar. Vi odlar också i hembyggda lådor och har gräs mellan lådorna. Det enda jag kan klaga på är att jag gärna hade velat ha våra lådor lite högre, och så sluttar marken lite där vi har dem också så ena änden blir lägre ner än den andra... Ja ja, det är sånt man får ta. Det är väl inte så noga på landet, som min man tyckte! ;)
Förra sommaren var inget lyckat år rent odlingsmässigt här hos oss pga vädret, så skörden blev verkligen allt annat än lysande... Men man får hoppas på bättre lycka i år istället! Det är ju så roligt att gå runt och kolla vad som hänt ute i trädgården sen sist! :)