tisdag 26 mars 2013

Black&White Wedding

Förra veckan var jag på praktik - eller inlärning i arbetet heter det ju - på Järvenpään Kukkatalo i Träskända. Det råkade sig att de skulle ha ett bröllopsevenemang på lördagen, så jag stannade en dag extra.

Evenemanget hade temat Black&White, så allt var svart-vitt: brudbuketterna, dukningarna och bordsarrangemangen. En klass med studerande (ungefär motsvarande utbildningen som jag går på) hade gjort brudbuketterna. Här är bilder på några:


Den sista i rött sticker ut ur färgtemat. Det var en floristmästarstuderande som jobbar i butiken som hade gjort den. Alldeles, alldeles underbar! Hon snodde också ihop dessa blomstersmycken medan jag fixade en hårblomma åt mig själv.


Min huvudsakliga uppgift var att hjälpa till med dukningarna. Vi hade lånat porslin av Iittala. Serierna Piilopaikka (på bilderna) och Taika hade huvudrollen (jag är lite kär i båda två och kan inte bestämma mig för vilken som är finare. Vilken tur att jag inte planerar några större porslinsinköp...).


Förutom att vika servetter och strö ut blommor lite här och där gjorde jag germini-buketter (enligt färdig modell) och en blomboll som prydde godisbordet.


I could do this for a living! :)

Järvenpään Kukkatalos Facebook-sida finns fler bilder.


Kiitos Kukkatalolle kivasta viikosta! Nähdään sitten taas keväämmällä :)3 kommentarer:

Drömgården sa...

Va fina bilder du fick! alltid roligt att ta del av lite nya ideér.

Tack för våfflorna och sällskapet igår! :)

H. Kitty

Susanna Tamminen sa...

Oj oj så fint! Jag ska komma ihåg de här bilderna när jag gifter mig... sitten joskus ;)

Vform sa...

Åh, så mycket vackert!!!
Och fina bilder också!
Glad Påsk!