tisdag 6 november 2012

Perfect November Day

Idag har jag haft en perfekt ledig dag. Sov länge, gjorde skolarbete tillräckligt länge för att känna mig duktig, tog en lång skogspromenad med hundarna, lånade nya böcker från biblioteket, var på "dejt" med maken och åt gott och såg nyaste Bond med en vän.Det har varit en vacker, vindstilla och dimmig höstdag. Jag hade inte med kameran i skogen, men ibland är det skönt kravlöst att bara ha telefonkameran med ett färdigt filter.Vi åt på restaurangen som känns som en frisk fläkt i vår stad; kyckling- och baconsallad med pepparrotsdressing respektive toast med gravad lax och japansk senapsdressing. Skyfall var bästa Bond jag sett, men det tyckte inte maken. Denna Bond verkar, enligt min empiriska undersökning, vara mer åt chick flick-hållet än någon av de tidigare. Med det menar jag färre lååånga action-sekvenser och mer känslor. Och så fick jag sån lust att roadtrippa på brittiska landsbygden!


Trots det allt mörkare mörkret tycker jag om november. Jag är född i november, så det är kanske inte så konstigt (jepp, ni får gratulera mig, jag fyllde 31 i söndags ;) ). Och så får man börja förbereda sig för 1a advent, men ljus och pynt. I år blir november ovanligt rolig och intensiv med program mest hela tiden. Extra spännande blir det att för första gången vara riktigt ordentligt involverad i Wildlife Vaasa International Nature Film Festival.


Med allt som händer är det viktigt att ha dagar som denna, som laddar batterierna. Skulle gärna ha en till, men det är nog bara att maka sig iväg till både skola och jobb imorgon. Men först ska jag sätta tänderna i en nylånad fantasy-bok och äta upp chokladen som finns kvar efter bion.

Allt gott till er!

12 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Vilka magiska bilder! Otroligt att en telefon kan ta så bra bilder.

Sara sa...

Härligt magiska bilder :) Och grattis!

Drömgården sa...

Och glöm inte lunchen med mig! ;)

Vilken härlig skog ni har där! jättefina bilder!
Date med maken är så underskattat, man borde slippa oftare! Jag var ju med maken förra veckan och såg Bond, vi gillade den, men tyvärr hann vi inte på nån restaurang..

C U tomorrow!

alegni sa...

Vilka magiska bilder, och så väl de matchar ditt poetiska sätt att skriva.
Kram

Anonym sa...

Magi o trolldom kommer fram i bilderna. HÄRLIGT!!! man bara väntar att det ska synas ett troll bakom stenarna eller en häxa som skulle hoppa fram. Jag håller med Alegni att texterna passar så bra in med bilderna.
Filmfestivalen låter intressant. O restaurangen ska jag besöka.
-pudervippa-

Louise sa...

Vackra, trolska bilder!! Och vilken fin dag med en massa fint innehåll :) Du frågade förresten om Anitas bloggande och ja jag tror nog att hon slutat. De sista inläggen hon skrev handlade mycket om bloggtorka och sedan tog det plötsligt slut...

Lussan sa...

Grattis i efterskott, underbara kort du tog på skogen och jyckarna;)
Ha det gott/Kram Lussan

Livet på Vestergård sa...

Sagolikt vackert!
Grattis i efterskott :)
Kram Kicki

Moster och jag sa...

Grattis i efterskott!
Håller med de andra.... jätte fina magiska och trolska bilder. Tänk att få såna fina bilder med telefonkameran. otroligt!!!

Bond filmen borde man väl nog åka och titta.
Kram Maj-Gun!

StrandviksVillan sa...

Ännu en gång helt magiska bilder - tagna med mobilen dessutom! Wow!
Förstår du var nöjd med dagen, det lät nog så skönt.
Hihi, minns hur Bond-filmerna snurrade om och om igen i videon där hemma när jag och J tittade på dom ;)

Ha det så bra och tack för senast!

Sabina sa...

Grattis!!! Vad du är ung! :)
Jag instämmer med alla andra... Härliga bilder och wow, tagna med telefonen! (vad gör man med en systemkamera!?...)

Kram Sabina

Anonym sa...

Härliga bilder som får en att längta ut, trots mörkret.
Grattis i efterskott! Du har visst samma födelsedag som min Maya. Ha en fortsatt skön vecka.
Maria, Karlskrona