tisdag 13 november 2012

Ögonblicksbilder del 2

Jag fortsätter på temat ögonblicksbilder. Jag har börjat använda min telefon som kamera allt mer på bekostnad av systemkameran. Det skulle vara bra att ha en bra pocketkamera, men å andra sidan är det så enkelt att ta fram telefonen för att dokumentera vardag och fest. Det är ändå så sällan jag skriver ut mina bilder, så det räcker med webbkvalitet. Använder jag dessutom en redigeringsapp, som jag skrev om i förra inlägget, känner jag inte något behov av att redigera bilderna i datorn. Snabb-bilder alltså, sådana gånger då jag inte vill plocka fram kameran, eller ens har med den. Som...

då jag mitt i trädgårdsarbetet märker att vi har det rätt mysigt mitt i oredan


då morfar och mormor helt oväntat tar med mig till ett gammalt grustag


då jag upptäcker att svärfar fixat en snygg förvaringslösning i taket


då vi hälsar på svägerskans ulliga, bulliga kycklingar


då vi hälsar på kossorna på kaffepausen i skolan


då jag är lite extra nöjd med någon blomma jag tagit in


och då jag inte orkat ta med systemkameran på sommarteater.
Jag stannar allt oftare upp för att medvetet ta till mig omgivningen. Ibland är det sånt som inte går att fotografera, som då småfåglarna hoppar omkring i jakt på mat, eller då det är för mörkt för att bli en vettig bild. Men de gånger jag fångar det där ögonblicket hamnar det allt som oftast på Instagram, och där är det också kul att följa med andras ögonblicksbilder. (Instagram är en annan app, som man kanske kan jämföra med en fotodagbok, beroende på hur man använder den.) Vill du se mer av mina ögonblicksbilder kan du kika in på min Instagram-profil.7 kommentarer:

Anonym sa...

Fånga dagen, Fånga ögonblicket. Jag tror att, de bilder blir vackrast o säger mycket mera än en bild som man försöker arrangera.
Jag tror att jag ska byta telefon..
-pudervippa-

Susanna Tamminen sa...

Så vackra bilder! Jag måste nog börja använda min telefon mera :)

Moster och jag sa...

Även jag borde skaffa mig en ny telefon....men tyvärr så är den i så bra skick ännu så jag "näns int". Men skulle vara så kul med Instagram.

Dina bilder är fina...som alltid.

Ha de bra! kram Maj-Gun!

Kamomilla sa...

Det är svårt det där.. jag vill ha kvalitet på bilderna på bloggen, men på instagram är det så smått så det kvittar. Ibland har jag ändå så bråttom att jag gärna skulle lägga in instagrambilder på bloggen... men jag vill inte ändå. är så kluven. och det har ju med min yrkesroll att göra. Skulle också vilja ha en lättare fritidskamera, en EOS M men vem har råd liksom?? och skulle jag ändå vara nöjd?

Drömgården sa...

Härligt inlägg! love love love!!! :D

alegni sa...

Pudervippan har så rätt om ögonblicksbilder! Såna bilder säger ju så mycket mer om verkligheten än arrangerade bilder.
Vill man däremot njuta av skönhet, är det ju ofta den andra sorten som ger en större njutning. Kakspiippunen juttu, det där. :)
Kram

StrandviksVillan sa...

Jösses, har jag inte kollat bloggar på en vecka??
Vilket trevligt inlägg och så kul att få se bilden med dunbollen förstås :D

Hmmm... tror minsann att insta har tagit över istället för bloggen för min del...

Må så gott! kram!