fredag 26 oktober 2012

Höstfint på trappan

Se solen! Nu måste vi gå ut och fota, vännen! sa jag åt Snövit mitt i matlagningen här om dagen. Jag tyckte mig höra hur hon drog en djup suck, men hon följde snällt med matte ut i solen. Men som ni ser (eller inte ser...) höll hon sig undan kameran denna gång.


 
Det blev grönsaksinspirerat på trappan i år, med savoykål, prydnadskål, brysselkål, rödlök, äpplen och lite taklök och ljung på en bädd av löv. Jag tycker det känns ganska självklart att pynta med höstens skörd. Det är vackert och dessutom rätt hållbart då temperaturen sänker sig. Och så har man något att ta till om det blir tomt i kylskåpet :)

 
En liten skogsplantering har jag också fixat till med olika mossor och lavar, och lite linnea som slingrar fram.


 
 
Nu är grönsakerna och växterna täckta med snö, men bara ett tunt, tunt lager. Vackert så. Hoppas ni får en trevlig helg! Här ska shoppas på Ikea och lagas ekologisk kosmetik och förhoppningsvis njutas av solen.
 

 
 

9 kommentarer:

Louise sa...

Vackra höstbilder - fast vi idag har fått vinter :)

Vform sa...

Åh, så fint och inbjudande du har det vid trappan!
Härliga höstfärger!
Njut av helgen och shoppingturen!

Anonym sa...

VACKERT!! o så härligt höstigt <3 Gillar
-pudervippa-

Drömgården sa...

Härligt! Jättefint med grönsaker! Här är jag halvfärdig ännu, bara en plantering i en korg som står helt ensam... men snart ska det nog bli nåt sällskap, så mycket trevligare då :)
Ha en skön helg!

Högagärde sa...

Lite fint på trappan piggar alltid upp.

Kamomilla sa...

Låter hur bra som helst!

alegni sa...

Du är så himla konstnärlig, allt som du rör i blir bara så fint!

Anna-Lena sa...

Önskar vår trappa skulle se så där fin ut också med en massa vackra växter. Men jag är såå dålig på allt som har att göra med växter, speciellt utomhus, så vi har bara några ljung på trappan.

StrandviksVillan sa...

Precis sådär som man vill att hösten ska se ut!!
Mycket inbjudande!