torsdag 5 juli 2012

Kampen om tiden

Jag vet inte när jag senast har läst ut en bok. Förra sommaren kanske? Nu sträckläste jag andra halvan av av den här boken. En tänkvärd (och alldeles underbar) bok som alla borde läsa.


"...precis som människan har ögon för att kunna se ljuset, och öron för att kunna höra tonerna, har hon också ett hjärta för att kunna förnimma och ta till vara tiden. Och all sådan tid som inte tas tillvara med hjärtat, den är lika hopplöst förlorad som regnbågens färger för en blind och en fågels sång för en döv."
Michael Ende: Momo eller kampen om tiden.

Ende har också skrivit en av mina favoritböcker från då jag var liten, Den oändliga historien. Filmatiseringen såg jag om och om igen...


Bakat banankaka har jag också gjort :)
En bit garn och några knappar från mormors samling blev ett bokmärke, enligt dessa instruktioner.Ute hittade jag mitt i allt en vit vallmo. Hoppas du sprider dig, lilla vän!


Tack för de omtänksamma hälsningarna! Jag har varit lite off några dagar, men nu har jag kravlat mig upp igen. Och tid har jag rätt gott om som omväxling, så jag försöker ta tillvara den och förnimma den med mitt hjärta...


5 kommentarer:

Livet som det är sa...

Det låter som en bok för mig! Man ska verkligen ta tillvara tiden å inte stressa sig igenom varje minut. So what om man inte gör allt man borde göra el är på alla evenemang man borde vara på etc.
Alltid har du så fina saker att komma med. Kram. Kanske vi ses i helgen.

Anonym sa...

Bra sitat från en bok o som stämmer jättebra. En bra start på min dag;-)
Den boken vill jag också läsa.
Veckoslutet närmar sig o då ska vi ta det lungt o njuta.
-pudervippa-

StrandviksVillan sa...

Ovanligt nog så har jag faktiskt läst hela fyra böcker de senaste månaderna! Det är en bra avkoppling men "jobbigt" ibland då det blir för medryckande så man inte kan slita sig från boken ;)

Ja, hoppas din vita vallmo sprider sig, men dom brukar ju nog göra det. Själv har jag ljusaprikosa såna.

Ha en bra dag! Här är svettigt värre redan och klockan är bara halv tio...

Gugis Pärlor sa...

En bok kan vara ett gott sällskap! Jag har läst flera böcker i vår och högen som väntar på semesterledigheten bara växer ;O)
Trevlig helg!

Drömgården sa...

Den vita vallmon är jättefin! Hoppas vi ses snart!