tisdag 20 mars 2012

Kökssoffan

I helgen fick vi äntligen klart ett projekt som dragit ut på tiden. Jag har ända sedan tonåren drömt om att kunna sitta i ett fönster och läsa, och då vi byggde vårt hus planerade vi in en köksbänk/soffa i matplatsens burspråk. Och nu är den äntligen färdig!


Soffan är också bra då vi har gäster, det ryms lätt två vuxna eller tre barn vid bordsänden nu. Sofflocket går att lyfta på, och där förvarar jag småsaker och kuddar. Själva stommen och panelen är sånt som lämnat över från tidigare projekt, sittdynorna är tillskurna av en gammal madrass och locket är byggt av en 2 cm tjock spånskiva.

Det var att sy överdragen till sittdynorna som krävde sin tid. Som jag nämnt tidigare är jag och symaskinen inte så bra kompisar... Men tyget är jag mer än nöjd med - bräder! Tyget heter Monalis, kommer från Ikea och är designat av Kristine Mandsberg.Här sitter jag då med mina trädgårdsböcker, blickande ut över den snötäckta gården och drömmer...
Dagens boktips är boken om Wij trädgårdar: en vision i Ockelbo av Lars Krantz och foton av Pernilla Hed. Alldeles underbart vacker och inspirerande. Går att provläsa på Adlibris.

Idag är det vårdagjämning, sol, och jag kommer susa fram över de finska vidderna ner till lite sydligare breddgrader. Ha en bra dag!


8 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Förstår att det var ett tidskrävande projekt, men OJ så snyggt slutresultatet blev! Tyget var ju verkligen coolt, det har jag inte sett förut.

alegni sa...

jag måste nästan blunda, för den soffan är jag grymt avundsjuk på! och vad duktigt du varit som åstadkommit överdrag till sittkuddarna. det kan inte ha varit något lätt uppgift!

Lyckoslanten sa...

Fint! En sådan soffa eller bänk med lock (50 cm djup) har vi i glasverandan. Förr förvarade vi ved inuti och senare pelargoner ovanpå. Nu finns massor av kuddar och Tidladockor där. :o)
Din soffa ser skön ut! ♥

Gugis Pärlor sa...

Förstår att det blir din favoritplats! Ljust, snyggt och bekvämt!

Kram Gugi

StrandviksVillan sa...

ÄNTLIGEN bilder från matplatsen och kökssoffan!! Det har jag väntat på :) Så vackert, vackert! Gillar dom nya gardinerna och mängden med kuddar.

Fin bok! Dom första bilderna med stenarna påminner om platsen vi for till med båt i somras ;)

Och ÄNTLIGEN vårdagjämning! Jeeiiii!
Ha en fin utfärdsdag! kram!

Anonym sa...

:-) Jättefint :-) o där kan man verkligen mysa;-)
-pudervippa-

Jessica sa...

Vilken mysig plats det blev. Det där var ingen dålig ide. Vi har gjort ungefär samma i farstun. Men det saknas ännu en madrass...men kanske någon dag någon gång :D

Drömgården sa...

Jag vill å ha ett burspråk och en kryn in soffa... bara ANINGEN avis... Jättefint har du gjort, det spritter om vårkänslor!