fredag 2 mars 2012

Drömmar om trädgård

Hej alla fina! Så roligt att ni gillar mina månadskollage. Jag tvekade faktiskt länge innan jag gjorde februari, för jag kände mig inte särskilt inspirerad. Men jag får väl lov att fortsätta med kollagen nu då ;)

Jag vill också passa på att tacka för alla söta hälsningar, varendaste en. Idag är en sån där dag då de piggade upp extra mycket, efter ett rejält antiklimax då jag knåpat ihop en fin fönsterlampa, men sen kom på att den antagligen inte är tillräckligt brandsäker...

Så då bestämde jag mig för att köra igång trädgårdssäsongen här på bloggen!


Just nu spenderar jag mycket tid på att planera vår trädgård. Perennrabatter, träd, grönsaksland, blomsteräng och nu senast buskplanteringar. Egentligen tror jag att januari och februari är mina favoritmånader då det kommer till trädgården. Då har jag hela odlingssäsongen framför mig. Allt är möjligt. Jag behöver inte oroa mig för tid, ork och vad det kostar. För sist och slutligen är jag ganska lat. Men jag börjar lära mig att det får ta sin tid. Man behöver få växa in i sin trädgård, känna efter vad som hör vart.

Skissen ovan är en grov plan för entrérabatten, som kommer mellan grusgången och gräsmattan framför vårt hus. Jag har tänkt mig att den ska gå i vitt med inslag av rosa och lila, men nu har jag börjat fundera om den borde ha inslag av varmare färger istället, eftersom huset är rött. Vad tycker ni?

 September 2010

Den upphöjda rabatten vid väggen är vid det här laget frodig med bl.a. vit lupin, ljusrosa pionen Shirley Temple, vit akleja och vit fingerborgsblomma, som nog kommer att ta över hela rabatten, tror jag...

Maj 2011. Förra sommaren fick terassen ett vitt staket. Ser ni Snövit som rusar ut på gräsmattan?

Framför terassen har jag tänkt mig någon vitblommande buske, som tar upp färgen i terassräcket men är tillräckligt låg för att inte skymma det. Kanske björkspirea?

Här ser ni gården på lite längre avstånd. Jag har planer för den här gräsplätten också, men det tar vi en annan gång.

Oktober 2009, ett år efter att vi flyttade till vårt nybyggda hus.

Efter några tråkiga dagar med feber och snuva känns det inte så inspirerande med helg, men förhoppningsvis kan jag ta mig ut imorgon, så jag får lite miljöombyte. Önskar er en trevlig helg!


5 kommentarer:

Dot sa...

O ljuvliga tid!! Jag som inte är någon planerare så väntar med trädgården till april-maj någon gång, när man kan börja vara ute och spontanfixa ;)

Jag tänkte iallafall att vi skulle byta ut gruset på gården, till någon sorts grov sand istället. :)

Livet på Vestergård sa...

Tror inte att jag sett ert hus utifrån tidigare. Visst är det roligt att planera för trädgården, och förhoppningsvis tar det inte alltför länge innan man få börja gå och kika efter de första knopparna.

StrandviksVillan sa...

Åh, kan du skissa så fint?
Sen får du komma och skissa till min trädgård också ;)
Du har helt rätt i att trädgården måste få växa fram vartefter. Sånt som jag planerade för några år sen tycker jag idag är helt galet - så vilken tur att jag inte hann verkställa!
Dom flesta och största planerna har man nog faktiskt den här tiden på året... :D Men en hel del funderade jag ut i höstas, då det var för sent för säsongen.
Nu blir man verkligen trädgårdssugen!!
Krya på dig nu!

Kamomilla sa...

Oj vad jag önskar att jag skulle bli biten av trädgårdsflugan..

alegni sa...

vad många talanger du har, nina!
sen när du är klar med skolan kanske du börjar ta emot trädgårdsplaneringsuppdrag?
fin söndag!