torsdag 9 februari 2012

Hundliv

En stor fördel med att ha små hundar är att de inte river huset då de busar omkring inomhus. Det är jag speciellt tacksam för nu, då det är kallt och det inte blir så mycket bus ute. Visserligen blir det en hel del att städa ändå, då de sliter sönder sina kramdjur till minsta beståndsdel...

Det är väl råttfångargenerna som sitter i. Det sägs nämligen att kinesisk nakenhund användes på skepp som förde varor mellan Asien och Europa för att ta livet av råttorna, som spred pesten. Eftersom "kineserna" har så lite päls klarade de sig bra mot pestlopporna. Sanning eller myt? Det vet jag inte, men mina hundar njuter verkligen av att "döda", d.v.s. skaka livet ur sina leksaker. Och döda sorkar som dom hittar i skogen...

Vi har köpt nya mattor till vardagsrummet. Jag ville ha en enkel bomullsmatta, och vi köpte två smala istället för en stor. Med hundar i huset händer det ibland "olyckor", och då är det bekvämt att kunna slänga in mattorna i tvättmaskinen.
Tja, döda sina kramdjur kan de, Snövit och Lilja, men de hade nog ingenting att komma med om de skulle tävla mot de här hundarna :) (spola fram till 2:50 minuter om du inte vill se hela)


6 kommentarer:

alegni sa...

oj, vilken häftig film du länkade till. hundar som tar livet av råttor, det har jag aldrig hört om tidigare, men jag ger tummen upp!

StrandviksVillan sa...

Ooooh - vilka jägare!!
Visst är kineserna härliga, men det är ju en sån där terrier jag drömt om i många år :) Helst en med lite vågig päls och hängande öron. Men iiiuuuuuu INTE för att skaka livet ur råttor!!

Kamomilla sa...

Oj, jag kan bra tro det är sant!
Svante är en grythund och han mindar inte alls fast man drar honom i svansen. Den funkar liksom ett handtag när man ska dra ut hunden ur grytet..

Anonym sa...

Snygga, nya, fräscha mattor!

Önskar er ett skönt och avkopplande veckoslut!/ m-i-l

Fröken Gredelin sa...

Jag lånade en bild från dig och länkade till din blogg, hoppas det är okej?

Vi hade förresten en rottis som älskade leksaker, den stora utmaningen var att finna några som inte gick sönder på en kvart i hennes stora käft:) Söta kineser du har:)

X sa...

Så mysiga jyckar=)

Vi har oxå en jycke som tar livet av sina mjukis djur ett efter ett man han är av lite större modell, men lika snäll för den skull.

Kram Lussan