lördag 4 februari 2012

DIY: Pimpad lampa

Jag har ett stort behov av färg i inredningen just nu. Kanske är det för att världen där ute är så vit. Då jag såg det gula garnnystanet för en euroslant kunde jag inte motstå det. Tanken var att virka snöflingor att fästa på lampan i vardagsrummet, men de blev för stora. Istället upptäckte jag att mohairgarn som detta Rose mohair från Novita fäster helt av sig själv på tyglampskärmen Jära från Ikea. Det fungerar säkert med vilket luddigt garn och vilken tyglampskärm som helst. Klappa bara lätt fast garnet mot skärmen.



Jag är way behind med mitt bloggläsande. Jag ser visserligen fram emot att ta itu med den inte allt för ansträngande uppgiften, men idag är jag alldeles för rastlös för att sitta vid datorn. Kylan har hållit mig inomhus alldeles för mycket och nu måste jag nog trotsa den och åka någonstans.

Jos olette joskus kävelleet
kukkivassa ruusupuutarhassa
ja tunteneet tuoksun
vielä talvellakin,
tiedätte mitä taivas on.

(text på garnnystanet Rose mohair)



6 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Läckert!

alegni sa...

Men så häftigt, och roligt att garnet fäster så där bara!

Maria B sa...

Genialt! Garn är bara så bäst. Det går att använda till allt. Visst!

Lena sa...

Vilken superbra idé! Jag bara måste testa det här!!

klipposfia sa...

Vilken rolig grej! lätt att ta bort då man lessnar:) och vilket arbetsrum du har sen! ett arbetsrum får vara lite lätt kaotiskt för man jobbar ju där, och inte överallt i huset som jag gör nu innan jag får till mitt rum...lever i den tron åtm:) ha en skön vecka!

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt det blev, och dessutom kan du lätt ändra mönster eller färg efter behag !