onsdag 11 januari 2012

Kalendrar

Tillbaka till vardagen. Kalendern håller så småningom på att fyllas av trevligheter och nödvändigheter. I år har jag tre modeller.

Jag har skrivit ut en kalender i A4-format att ha på kylskåpet, så att maken och jag kan hålla reda på varandra (eller kanske så att han kan hålla reda på mig...). Den är enklast möjliga modell, men för att göra det lite roligare har varje månad ett eget typsnitt (d.v.s. skrivstil).


En liten uggle-kalender kunde jag inte låta bli att skriva ut från My Owl Barn (en alldeles fantastisk webbsida). 45 konstnärer från olika delar av världen har bidragit med konstverk till kalendern, som man får plocka ihop själv och sedan ladda ner som pdf-fil. Gillar!


Den allra finaste kalendern hittade jag i bokhandeln idag: Smultrondagar - en året runt bok med illustrationer av Kristina Digman. Den är inte den allra mest praktiska, eftersom den är en "evighetskalender" utan veckodagar och veckoindelning. Men bilderna är så vackra och charmiga att jag nog kommer att bli glad varendaste gång jag öppnar den. Och kanske inspireras jag till att skriva in vårtecknen som börjar dyka upp om nån månad?


Solen var framme idag på eftermiddagen och det var så fint ljus vid vårt matbord. En fröjd att fotografera. Skönt då ljuset återvänder.

6 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Hej! Vill bara säga att du har en kanon trevlig blogg! nu ska jag traska runt lite så jag önskar dig en trevlig dag!
Kramkram u massor!

Kamomilla sa...

Så fina kalendrar! Själv har jag gett ett nyårslöfte att använda kalendern flitigare, jag är ju så "dement" så det behövs ordning och reda!!

Moster och jag sa...

Det behövs verkligen kalendrar för att hålla reda på mig. Och jag har att hålla reda på flera andra också...
Själv brukar jag laga fotokalendrar i julklapp åt släkten. Så i år också... men då den kom så var det nån annans. Kände inte personerna....
Fick inte tillbaks min utan jag måste laga ny och det har jag inte orkat ännu. Pust!!
Ha det bra! kram Maj-Gun!

alegni sa...

jag har en kalender i bokform, en i ipaden och en i telefonen. det är svårt att hålla reda på alla, och komma ihåg att uppdatera alla... suck. tänk om man hade gott minne i stället. ;)
fina bilder IGEN!
ha en trevlig helg! hoppas doggisarna inte drunknar i snön!

Livet på Vestergård sa...

Kalendrar är ett måste när man ska hålla reda på sig själv och andra :)
Smultrondagar var en kalender jag skulle kunna ha, men min (skolkalender) går ut först i sommar...
Ha en fin helg!

StrandviksVillan sa...

Den där kylskåpskalendern ser ju helt bekant ut ;) Jag är jättenöjd med min, är inne på andra året nu med samma modell.
Har inte skaffat nån fickkalender ännu, men borde nog göra det snart. Värst då jag e så kräsen hur den ska se ut :/
Tack för länken till kalendern!

Ha en skön helg! Hoppas det kommer mera sol då!