lördag 28 maj 2011

Rabarber

En elak huvudvärk såg till att det inte blev mycket gjort denna regniga lördag. En rabarberpaj blev det i alla fall. Jag är glad åt att de ynkliga rabarberplantor jag hämtade från morfars trädgård förra sommaren redan ger mer skörd än vi hinner äta! Här under tallen, vid stora stenarna får de breda ut sig så mycket de vill. Nån vacker dag ska gräset och hallonbuskarna som växer där skalas av och ge rum för ett fint stenparti.


Mina besök hos er andra bloggare har varit glesa på sista tiden, och idag har kommentarsfunktionen dessutom krånglat. Men jag ska ta igen det, nån annan regnig dag :) Tack till er som troget kikar in här ändå och tar er tid att hälsa! Kramar!

10 kommentarer:

alegni sa...

jo, man får ju lite nervspader med bloggers kommentarfunktion som krånglar :/
här växer också rabarbern så det knakar. några pajer har det blivit hittills, och i dag lär det bli en till.
skön söndag, hoppas huvudvärken är ett minne blott!
kram
ingela

ps. lattemuggarna är jättefina, så jag rekommenderar dem varmt :)

StrandviksVillan sa...

Väldigt tjusiga bilder och collage! Önskar jag kunde mer om att göra såna (fast först behövs ju ett program förstås...)

Rabarber önskar jag mig också, vårt är så litet och ynkligt tycker jag. Du kan ju skära rabarbern i små bitar och frysa in i lagom påsar för en paj så får ni njuta även i vinter!

Ha en skön söndag, trots det trista vädret!

StrandviksVillan sa...

Förresten: Joo, det har gått riktigt bra med lilla gästen! Tyvärr kom vi hem så sent fredag kväll så han hann inte riktigt vänja sig innan läggdags, men inga problem alls sen dess. Då jag kom hem från jobbet på lördag blev han så glad och log så stort, haha! Även i morse :D Ikväll ska jag skjutsa hem honom... :(

Moster och jag sa...

Rabarberpaj....mums!!!
Så många fina inlägg du har haft. Själv har jag befunnit mig i nån sorts blogg dvala.
Ha det bra!!

Lyckoslanten sa...

Jag fick inte mycket gjort i går. Antar man måste fylla på energi emellanåt. Men du gjorde i varje fall en paj. Hör och häpna, vi har inte rabarber, men grannfrun har desto mer! Ha det gott nu! ♥

Livet på Vestergård sa...

Tänk att jag ännu inte har gjort någon rabarberpaj i år. Nu får jag nog skärpa till mig :)

Anki ♥ sa...

Ja rabarber är gott, jag ÄLSKAR rabarbersaft!!!

Lilith sa...

Rabarberpaj är mums! Kom på igår att jag borde nog använda upp rabarbern jag fortfarande har i frysen innan det är dags att stoppa dit ny... Så årets rabarber har jag inte hunnit laga något av ännu, men ser farm emot den där första, ljuvliga pajen! :)
Ha en fin början på sommaren! Kram

Sanna sa...

Mm såå gott med rabarber! Önskar mig lite rabarber nu så vi kunde baka rabarberpaj. Fina bilder du tagit också!
Kram,S

klipposfia sa...

Rabarber är så gott:) försökte flytta en planta jag med men den vill inte alls ta sig så tydligen har de skillnad på ställena! är själv inte så flitig på bloggen heller men det avgör man ju själv hur mycket man orkar vill och kan;) skön sommar till dig!