söndag 6 mars 2011

Husky ride

Vilken skön helg jag har haft! Mat med två vänner på fredag, frissa (nytt vårhår!), middag och bio på tumanhand med maken på lördag (det är sällan vi är ute på sånt bara vi två) och sömn från 21-9 lördag natt. Med bäst av allt var utflykten idag.


Vi for hela familjen på slädhundsfärd i skärgården tillsammans med 12 vackra siberiska huskys. Det var mammas 50-års present och hon tyckte mycket om den. Oj, va härligt det var att susa ljudlöst över isvidderna tillsammans med de ivriga djuren. Tur med vädret hade vi också! Hundföraren berättade att det är svårt att hitta en ledarhund som är så bra att den kan leda flocken ute på isen, där det inte finns något spår att följa. Men den här flocken klarar av det, och jag hoppas vi får följa med fler gånger!


En stor del av nöjet var att se hur mycket hundarna gillar sitt jobb. Från att de blev släppta ut ur sina burar och fastspända i släden var det ett öronbedövande oljud. Otåliga skall och nervösa gläfsanden. Men så fort föraren släppte "bromsen" och hundarna fick springa iväg blev det knäpptyst. Synd att inte jag är lika ivrig att få jobba. Jag hade gärna varit ledig några dagar till... ;)8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj det där har jag alltid velat prova på! Kan man alltså beställa såna turer ? Vet du vad det kostar?
Härliga bilder! Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Så mäktigt! Förstår att din mamma gillade det där! Fint väder var det som sagt idag och visst kunde ledigheten fortsätta litet till! Jag har också fyllt på sömnförrådet.
Skorna köpte jag från Andiamo och märket är Rieker. :o)

Moster och jag sa...

Vilken härlig dag ni har haft. Skulle verkligen vara intressant att prova på det nån gång. en sån present skulle inte vara dålig att få.
Hoppas du orkar med jobbet i morgon...

StrandviksVillan sa...

Ojojoj så spännande, kul och annorlunda!
Vilken upplevelse det måste varit.

Jahapp, back to work nu då... Känns inte som jag haft ledigt, sömnkontot på minus och dessutom tandvärk :C Får väl bara se fram emot nästa veckas ledigt istället.

En fin jobbvecka till dig med!
kram!

Louise sa...

Härligt härliga bilder!!! och ett tydligen lika härligt veckoslut ;)

Gugis Pärlor sa...

Det låter kul det där att susa fram över isvidderna!!! Underbar födelsedagspresent! Skönt med så fint väder också!

Kram Gugi

Galleri MochB sa...

Man kunde nästan tro att ni var uppe i Lappland... Låter jättekul! Vilken fin och speciell present.
Kram Mia

Anki sa...

Oj vauv vad spännande! Detdär skulle jag också vilja prova på.Vilken fin pressent din mamma fick. Och som vanligt har du jätte fina bilder! Ha en fin helg nu! ♥