fredag 11 februari 2011

Spirande grönska

Underbara fredag! Jag har lite saknat den där speciella fredagsfiilisen som man får då man jobbar måndag till fredag, men idag infann den sig igen :)
Jag ska komplettera mitt förra inlägg lite med att säga att jag har fått fortsättning på mitt förra jobb, med både gamla och nya uppgifter. Så nu sitter jag säkert ett år igen.


Då jag insåg att det är lååångt kvar till påsk och påskgräs var jag snabb med att så lite ärter istället. Idag åt vi skotten nerklippta i sallad och det var jättegott. På kylskåpet väntar frön på att få komma ner i jorden. I vår ska vi förhoppningsvis få upp vårt växthus, så att tomaterna, paprikorna och chilin får det riktigt gott. Det märks att dagarna börjar bli längre nu också. Härligt!


Nu är det helg!

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Ja, tänk, idag var det faktiskt ljust när jag gick från jobbet. Och det berodde bara delvis på att jag slutade tidigare ;-D
Hm, undras om man kan börja så något här också? Man längtar verkligen efter lite grönt istället för att bara se snö överallt!

Faktiskt ligger kuddarna kvar än i soffan!

Lilith sa...

Allt är i sin ordning igen då, med andra ord! :) Jag kan också sakna den där speciella fredagsfiilisen, det är ju inte samma sak när man är hemma hela tiden... maken suckar över att det blir måndag, men för mig är det som vilken dag som helst. Nåja, nog kan det vara riktigt skönt att få stanna i sängen och sova vidare när han åker till jobbet på måndagsmorgnarna! :D
Så fräscht det ser ut med ärtskott, det borde jag försöka mig på att så också! Har du använt ärt"frön" eller riktiga ärter? jag ser också fram emot att få börja odla i växthuset, kan det inte vara vår NU?!?
Du har i alla fall 32 st mormorsrutor fler än Ericas 5, som hon skrev på min blogg! :D Men man behöver ju inte stressa, det får ta den tid det tar. Roligt att ha något att ta till när lusten faller på! Vad virkar du i för färger?
Ha en trevlig helg! :)

mammaxtre sa...

Vad skönt att det ordnat upp sig med jobb för dig. Ovisshet ger otrygghet vilket aldrig är roligt.

Ha det gott

Anki sa...

Ja det är gott med "ärtklipp"!!
Jag skulle oxå vilja ha ett växthus. Hahaha alltså ett hobbyväxthus!
Ett tips (som du säckert redan vet)Tills du ha fått växthuset,Sätt potatis i ett ämbar el storhink i god tid och lägg ut det i växthuset så har du nypotatis till midsommarn!
Trevlig helg!

Gugis Pärlor sa...

Åh, härligt med spirande grönt som dessutom smakar gott! Jag kan riktigt känna den goda doften och smaken genom rutan ;O)

Kram Gugi

Kamomilla sa...

Ärter- det känns alltid fräscht!

Livet på Vestergård sa...

Sån härlig grönska man möts av här hos dig :)

StrandviksVillan sa...

Vet inte hur länge jag tänkt på att lägga ärter i blöt för att göra skott... Men NU ska jag göra det ;) Är ju så fräscht och gott och fint att se på också.

Jättefina bilder! Vet du vad... idag kanske det blir inköp för mig av ett... objektiv!!

Ha en trevlig söndag! Hoppas vi ses nåt snart!