tisdag 2 mars 2010

Kalashelg

Helgen som gick var det, förutom träff med barndomsbästisarna, kalas för hela slanten. Både mina föräldrar och makens svåger firades. (Är nån bra på släktbenämningar? Är makens svåger även min svåger, eller har han nåt annat namn?) Här är en fun fact about my family: mina föräldrar fyller år på samma dag i februari och mina två syskon fyller år dagarna efter varandra i maj. Själv fyller jag år helt allena i november. Det är bra planerat tycker jag, för då får jag all uppmärksamhet då jag har födelsedag :)


En av mina favoritsysselsättningar är att pyssla ihop kort och ofta sätter jag ner mycket tid på att få det bra. Jag har en idé i huvudet, sen söker jag fram material och improviserar fram nånting som oftast inte har så många likheter med ursprungsidén. Oftast blir det bättre. Kortet ovan tog en och en halv timme att laga, och jag hade kul hela tiden :)

På lördagen blev vi bjudna på trerätters middag a la lillebror. Räktoast till förrätt, grisfilé, haricots verts inlindad i bacon och potatisgratäng med blåmögelost till huvudrätt och panna cotta med ananastopping till efterrätt. Ljuvligt gott!


Men hörni nu får det nog bli vår! Hittills har jag bara yttat lovord om årets vinter, men nu har till och med jag fått nog. Gillar inte blåsten, snödrivorna och snö som suger fast fötterna då man går och ringarna då man kör bil. Och jag börjar bli riktigt trött på att skotta! Skönt ändå att man lovat lite sol till slutet av veckan. Man kan ju alltid hoppas att snön börjar smälta lite då. Jag har ljusat upp färgerna här på bloggen lite också, det mörkgråa började kännas dystert.

Kramar!

6 kommentarer:

Louise sa...

Vilken middag ni blev bjudna på!! Allt ser så läckert ut! paketet du har fotat har ett snyggt snitsigt papper! me like!

alegni sa...

snälla, kan jag få adressen till din lillebror? en sådan middag vill jag också njuta av! dina bilder på maten är också grymt fina, liksom kortet du gjort till kenneth!
det är nog så att du och din man har olika svågrar :)
det blir nog för oss också att beställa hem nån stark sås, om inte grabsen orkar vänta tills vi kommer till england... tack för infon i alla fall!
kram

StrandviksVillan sa...

Hmmm... jag hade nog inte riktigt koll på det där heller tydligen...

Wikipedia: Svåger är en persons
makes eller makas bror eller en persons syskons make. Svägerska är en persons makes eller makas syster eller en persons syskons maka.

Alltså: Jag är din svägerska, men K är inte din svåger...

Verkligen välgjort kort och extra kul med "rullarna" i fickan ;)
Som sagt, din bror kunde gärna komma till oss nån lördagkväll också :D

Vi ses snart igen!

mille sa...

Men jisses vilken vacker mat! Är han kock din bror?
Gott såg det ut att vara också :)

Anonym sa...

Ja korten och paketen är alltid lika fina och man ser på dom att de är gjorda med "kärlek". Det brukar vara svårt att öppna paketen för de är så fint inlindade.

Och maten var utsökt, man får inte ens på restaurang så god mat !!

Bilderna jättefina !

Och jag älskar ju ordentliga vintrar med mycket snö ...men jag tycker nog att det här får räcka nu och jag vill ha SOL !!!
-pudervippa-

Fröken Fräken sa...

Men så kalastrevligt ni haft det i helgen! I familjen här så fyller vi år på varsin årstid så alla får uppmärksamhet när det hinner gå lite tid emellan ;-D

När jag ska pyssla ihop ett kort så är det alltid mycket mycket finare i huvudet än vad det blir när jag är klar. Din taktik verkar många gånger bättre!!