onsdag 30 december 2009

Julklappar

Jag vet inte om det var julen som sög musten ur mig eller om den upplagda energibudgeten helt enkelt inte räckte hela året, men jag har varit helt slut den här veckan! Har inte ens orkat blogga, juh! Hundarna verkar va inne på samma linje och har knappt lekt nåt alls, utan bara latat sig på soffan. Maken däremot är full av energi då han kommer hem från jobbet klockan tio om kvällarna - då ska det spelas Wii!Ja, tomten var riktigt snäll med oss båda två i år. Förutom Wii:n (som var till oss båda) fick jag bl.a. dessa saker:

En printer av maken. En som man kan direktkoppla kameran till. Kanske jag äntligen ska få till stånd min idé om att göra en fotogästbok!En Mumin-burk (som passade bra ihop med min julgrupp på köksbänken) fick jag av familjen på StrandviksVillan.Jättefina stjärnor i keramik av vännen L, hon med bloggen Livet hos Mossi.En fin gammal leksaksbil fick vi av makens far som lekt med den då han var liten. Den uppskattar vi verkligen! Såhär fina leksaker ser man sällan nuförtiden.
Och en alldeles egen Maileg-gris fick jag av mor och far. Den tycker jag så mycket om.Det finns dock en i huset som inte tycker särskilt mycket om grisen och gör allt för att den inte ska känna sig välkommen. Det började med att jag hittade grisen liggandes bredvid granen, fastän jag var helt säker på att jag lämnat den stående. Jag hade mina misstankar om att en viss snövit hund hade varit i farten, men varje gång jag försökte ta henne på bar gärning stod hon en god bit ifrån grisen med en gloria på huvudet och ett fromt leende på läpparna. Ikväll försökte jag få henne att avslöja sig genom att lägga korv under grisen och sen ställa mig bakom knuten för att spana. Men nej, hon hämtade korven utan att röra grisen. Men skam den som ger sig! Efter en stund smög hon sig fram som en gepard och buffade helt kallt omkull grisen!


Jasså, där står du och ser så tjock och nöjd ut. Kanske det är du som fått all den där goda julmaten som jag inte fått smaka på!

Smaka på den du!

Hah! Mission accomplished. Nu smiter jag snabbt iväg före matte ser mig!

Sin egen julklapp har hon dock inte vågat röra än. Den charmiga "haren" har min kära syster lagat alldeles själv :) En plastpåse med tidningar i och frestande trådar och tyglappar att dra i. Ni som känner min syster förstår att det här är en av årets absoluta favoritjulklappar för mig!Snövit stackarn har förresten urinvägsinfektion. Vi som bannade så på henne då hon sprang runt och kissade överallt hela julen... Nu har hon fått antibiotika så förhoppningvis blir det snabbt bra.

Jag fick massor med andra fina saker också, men de ryms inte i det här inlägget. Tusen tack tomten och alla tomtens medhjälpare!

8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Ja där har du bildbevis och allt :)
Vilken filur hon var!
Tomten var snäll med dig också ser jag. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram Kicki.

Jojo sa...

Haha, undrar om det fungerar lika bra på barnen med att stå bakom knuten o spionera med kameran? Hihi.. Kul med bevis :)

Gott nytt år
Kram Jojo

Galleri MochB sa...

Många finfina klappar :O) Jag fick änglar instead of stjärnor av mossi! Och så finns ju grisarna också i vårt hus... och kanske lite mer stilsamma lekar ;O)
Gott nytt år på dej!

Louise sa...

Oj så mycket fint du fått! Ett gott nytt år önskar jag dig!

Livet hos mossi sa...

Vilken jätte mysig hare Snövit har fått!! Förstår att du gillar den :) Jag gissar att bara Snövit har accepterat att Maileg tillhör familjen, så ger hon sig säkert på haren ;) Tindra tror att all julpynt är hennes leksaker, i synnerhet mjuka och mysiga tomtar :)

Tusen tack för klappen!! Jag blev så himla glad över änglaspelet :)

Gott Nytt År-kramar från oss

StrandviksVillan sa...

HAPPY NEW YEAR!!!
Allt gott till er båda (eller alla fyra) under det nya året 2010!

Kul inlägg! Jag ska nog också försöka spionera nån gång, men jag misstänker att det inte lyckas...

Idag har vi minsann fått massor med friskluft! Många bilder i kameran blev det också ;)

Ha en riktigt trevlig kväll!
kram, A-C

alegni sa...

härligt inlägg, nina. ja, där fick du verkligen lilja på bar gärning. så lustiga de är, våra fyrbenta vänner :)
vad härliga julklappar du fått! du måste ju ha varit extremt snäll under året som var!
jag önskar er allt gott under det nya året, och hoppas att din energi återvänder! kram!

mille sa...

Muminburken är ju underbar. Var har du köpt den?
God fortsättning till er alla, både två och fyrbeningar :)