lördag 10 oktober 2009

Äppel päppel

Idag har vi haft en riktigt lugn lördag. Varit på promenad, städat, ätit... Maken har varit duktig och tvättat mattor.Dessa mumsiga äpplen är från mina föräldrars träd. Ännu har vi inga egna äppelträd, men snart! Äpplen går inte riktigt åt sig i det här huset om de inte är tillagade på något sätt. Vi glömmer helt enkelt att äta dem. Alla har säkert sina egna favorit-äppelrecept. Här är ett av mina:

Skär äpplen i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda socker och kanel och strö över äpplena. Ringla över smält margarin och sirap. Stek i ugnen i 20-30 minuter, 200 grader. Servera med vaniljglass.

Enklare kan det inte bli!Hoppas ni har en skön lördag där ute! Kram,

8 kommentarer:

Lena sa...

... och inte kan det bli mycket godare heller!
Ha en bra, solig, lördagkväll!

Sanna sa...

Ditt äppelrecept låter gott!Det ska jag ta och prova på!Tack för receptet!Du har förrästen varit på skolning här i mina hemknutar. :)

Ha en bra lördag!
Kram Sanna

alegni sa...

det låter gott. jag brukar laga en urenkel paj som alla i familjen älskar. tyvärr (eller tur för linjerna) fick vi inte några rikliga mängder äppel i år.
hur kommer du överens med den lånade kameran?

Anonym sa...

Inga äpplen hos oss i år. Kartarna blev utsatta för diverse ohyra som jag inte förstår mig på.. Tråkigt, för det är ju så gott med äpplen :)

Trevlig lördag till er!

Anonym sa...

Agnes mamma o pudervippa tycker det lät gott medd äppelreceptet
-pudervippa/Agnes mamma-

Clarice sa...

Vi har lite samma "problem" med äpplen (och andra frukter) vi kommer inte ihåg att äta dom om dom inte är tillagade. Ditt recept låter riktigt mumsigt. Min favorit är lite liknande. Bitade äpplen i botten och ovanpå en blandning av havregryn, socker och smält margarin. In i ugnen tills äpplena är mjuka och servera sedan med vaniljsås.

Louise sa...

Hittade hit till dig via en kommentar hos starnviksvillan. Roligt med nya bekantskaper i den finlandssvenska bloggvärlden!
Receptet låter enkelt men gott!

Ullis sa...

Låter jättegott!
Tack för receptet.