torsdag 25 juni 2009

Hemma hos C

Puh, vilket varmt semesterväder jag och maken fick! Både människor och hundar i detta hus ligger inne och är helt utslagna efter dagens picnic i Hovrättsparken. Men riktigt trevligt hade vi tillsammans med stora och små vänner :)

Midsommaren firade vi hemma hos C och A. De bor i ett nytt fint hus bara 4 km från oss. C är riktigt händig och handarbetande av sig och hennes senaste alster ser ni här. Hon har virkat ihop blommor (likadana som jag virkade i vintras) och virkat lååånga kedjor av luftmaskor. Sedan har hon sytt fast pärlor i "fransgardinerna" och hängt en vanlig panellängd bakom. Visst fint!
C jobbar på hushållsavdelningen på ett stort varuhus. Nästan varje gång jag hälsar på har hon gjort nåt nytt fynd till hemmet (som jag blir alldeles avis på ;) ) Tavlorna ovanför sängen är bordstabletter som hon fick för typ 50 cent/styck. Tabletterna har hon spänt upp på ramar som hon spikat ihop av restvirke.
Vännen S sa att den fina rosa-vita kudden ser ut som mig. Jaa, om den inte vore rosa, svarade jag. Sen kom jag hem och såg mina rosa gardiner och rosa blommor i köket... Det är nog inte så dumt med rosa ändå!

Igår fick jag massor med inspiration då vi besökte en hantverkarmarknad. Igår rev jag sönder ett lakan för att få material till en... ja, det får ni se så småningom!

7 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Åååh tror jag vet: du ska göra en sån där taklampa/krona som det hänger ned tygremsor på!?
Eller - när du nu var inne på virkning - så kanske du ska virka en sån där fin rund matta?

Hihi, jag blev nästan lite förälskad i den rosablommiga kudden, undrar varifrån den är?
Jättejättefint med tavlorna!!

Vi hörs!

alegni sa...

värst vad mycket händiga o påhittiga människor det finns överallt!
hoppas semestervädret håller semestern ut!
kram!

Sanna sa...

Jag igen blev heeelt förälskad i den "virkade gardinen". Äsch att jag inte kan virka.. Så fint!!
Du har nog en ljuvligt semesterväder!Hoppas det håller i sig (jag har semester först om tre två veckor..)
kram

Sanna sa...

Nämen jag är visst lite trött.. Har en lillis som vakat.. :( Två veckor till semester.. :)

Galleri MochB sa...

Vad trevliga gardiner! och fina tavlor! Hoppas också semestervädret håller semestern ut, för snart inleder jag min... ;O)

sinnlighet sa...

Oj vilken skön skön blogg!! Du har en nakenhund och jag en nakenkatt...

Agneta

Livet hos mossi sa...

Vilket härligt hem din kompis har :) Jaa, å vilket underbart semesterväder ni har fått! Avis e man nog. Spännande att se vad det blev av lakanet.

Trevli helg till er!