onsdag 27 maj 2009

Farfars bord

Vad glad jag blev åt att ni tyckte om mina gardiner! Och Snövit har fått några extra pussar för varje glad hälsning till henne :) Jag blir förresten lika förvånad varje gång jag kikar på besöksmätaren - tänk att nån besöker min blogg!

Min kreativitet har jag nog mina gener att tacka för. Både på mammas och pappas sida finns det många kreativa och konstnärliga människor. En av dem är min farfar. Han är en riktig trä-konstnär som gör allt från moraklockor till små trägubbar och -gummor. Det här bordet snickrade han åt mig för flera år sen och nu har det äntligen fått flytta hem.

Visst är det fint! Alla mönster är hans helt egna. Jag tror att han helst skulle ha velat betsa/lacka bordet och måla den ursnidade liljan i vackra färger, men jag ville (förståss...) ha hela bordet vitt. Eventuellt målar jag konturerna på liljan grå eller ljusblå. Den fina duken tror jag att min mormorsmor virkat - även den ett mäktigt handarbete!

Nu väntar jag på min väggklocka som jag hoppas farfar snart levererar!

Just nu sitter jag med en spenatpåse på knät. Jag som aldrig haft några slags ledproblem har fått infekterat knä! Så jag blev ordinerad 5 x 20 minuter köldbehandling per dag - vilken bra ursäkt för mera bloggande! :)

7 kommentarer:

alegni sa...

det är ju alldeles tydligt att det finns både en o annan konstnärlig ådra i din släkt!! bordet är jättefint!
vår stuga ligger på änterskär, som du säkert hittar på kartor på ditt jobb :)
ha en trevlig torsdag!

StrandviksVillan sa...

Verkligen vackert bord!
Har ju en del möbler själv från morfar, även en väggklocka, men vet inte om jag vågar måla dom vita fast jag skulle vilja...

Så tråkigt med ditt knä... Hoppas det frisknar till fort (kanske en viss sorts behandling skulle hjälpa, om du vet vilken jag menar ;) Ha det bra!

Livet hos mossi sa...

Jaa..det märks no att du har kreativitet i generna (till skillnad från vissa andra ;)). Jääte charmigt bord!

Krama Snövit från oss åxå :)

Fröken Fräken sa...

Åh, vilket fint bord. Jag önskar att jag hade någon lika skickligt snickarkunnig här. Gissa om den personen skulle få snickra ihop gammaldags knoppbrädor då?!

Huset på landet sa...

Wow vilka underbara detaljer på det bordet! Och så roligt att ha som minne!
Å grattis till er nya fyrbenta vän, så sööööt!!
Var det du som hade hört av dig ang. zinkskåpet kanske? Sambon pratade om nåt sånt...Skåpena är slut, men vi har fått ett i retur som var defekt. Vi ska fixa det om det går och säljer det billigare sen. J kan maila bilder åt dig så fort han hunnit fixa!

Sanna sa...

wow vilket vackert bord!Kan tänka mig att detta bord har stort känslovärde för dig!Gillar dom vackra detaljerna i bordet.
Ha en härlig solig helg!
Kram,Sanna

Clarice sa...

Tummen upp för alla kreativa människor. Det blir färre och färre av dessa på vår jord. Denna gamla fina gen måste absolut bevaras.

Kramis,