tisdag 24 mars 2009

Än är det vinter kvar...

Jag kan inte låta bli att visa en hel drös bilder från helgens utflykt. Visst längtar man efter våren nu, men samtidigt bjuder den här årstiden på underbart vackra och ljusa vinterdagar. Det gäller att passa på att njuta!

Vi besökte våra kompisars sommarstuga, en mysig liten stuga från 70-talet med stora fönster mot havet. Som jag önskar att jag hade en egen villa, som vi säger här i svenskfinland. Gärna just en liten stuga i ett plan med stora fönster. Jag satt och planerade hur jag skulle måla tak- och väggpanel vit, inreda med loppisfynd och arvegods, ha en halvvild trädgård och en stor brygga där man kunde sola om somrarna.

Drömma kan man, kanske nån dag...

Lavbeklädd tvättlina bredvid bastun.

Lilja njuter av morgonsolen, ännu iklädd pyjamas.

Här och där var isen alldeles blank.

Visst är den rätt speciellt vår steniga skärgård! Här spanar vi på trutarna som samlades runt hålen där fiskarna drog upp sina nät.

Fiskarna lämnade kvar skräpfisk på isen åt trutarna.

Lilla Lilja blev trött av den långa promenaden...
Det märktes att isarna börjar bli dåliga och på strömställen var det helt öppet. Så det gäller att va försiktig. Nu har det varit omkring -15 om nätterna, men solen värmer om dagarna. Snart är våren här!

6 kommentarer:

Sanna sa...

Vilka härliga bilder!Ni hade säkert ett ljuvligt veckoslut!Det var nog ett fint vinterväder. Vi planerar också att åka iväg till vår (svärföräldrarnas) stuga i mellersta Finland något veckoslut. Hoppas du får en bra vecka!

Sabina sa...

Härliga vinterbilder! Det gäller att kunna njuta och ta tillvara det vackra som finns runt en...
Kram sabina

Livet hos mossi sa...

Ååh vad härliga bilder! Ni verkade nog ha det jäätte skönt. :) Sådana där helger borde man få ha ofta och man borde eg. ta vara på fina vinterdagar och åka ut till skärgården mera (bara man har möjlighet).

Lilja e så söt i sin pj ;)

StrandviksVillan sa...

:D Den sista bilden var bäst!! Vilken åktur Lilja var ute på!

Jag har inga drömmar om nån villa, inte just nu iallafall, men jag besöker förstås gärna andras ;)

alegni sa...

när jag ser dina fina bilder skäms jag nästan för att jag varit ute alltför lite i vinter...

Galleri MochB sa...

Jag drömmer också om den där härligt fräscha villan vid vattnet...:O) Så fina bilder!