måndag 29 december 2008

Vita ranunkler

Vita ranunkler är nog det vackraste jag vet i blomväg. Jag blev så besviken då jag skulle beställa min brudbukett och jag fick veta att man inte får tag i ranunkler i juli. Nå, brudbuketten blev ändå världens vackraste.
Jag har faktiskt aldrig förr köpt ranunkler. Överlag unnar jag mej väldigt sällan snittblommor. Dom vissnar ju... Men idag slog jag till och köpte mej en bukett. Anledningen är att jag kommer att använda dem i dukningen på nyårsafton.
Jag har aldrig satsat så mycket på dukning. Under studietiden fick gästerna ändå lov att sitta i sängen (låter det bekant för nån?). Och i lägenheten som jag och maken bodde i sen var det också rätt trångt. Men nu då jag har ett stooort bord ska jag försöka fixa till nåt. På nyårsafton kommer våra vänner hit på middag. Som tur är har vi som tradition att ha knytkalas och varma maten lagar vi tillsammans. Det ska bli riktigt roligt. Jag lovar att visa bilder på dukningen sen!

Och brudbuketten? Den såg ut såhär:

2 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Jag har aldrig heller köpt ranunkler men ofta beundrat dom i tidningar. Just nu längtar jag (som många andra) efter vita tulpaner. Efter jul ska jag nog hänga upp mina tulpangardiner i vardagsrummet tror jag. Då blir det rosa igen!
Lycka till med dukningen! Vi har blivit bortbjudna på nyåret, kul!

Fröken Fräken sa...

Den där buketten såg fin ut även utan ranunkler! Men jag håller med om att de är jättefina. Är inte heller den som så ofta unnar mig snittblommor, brukar aldrig få dem att stå särskilt länge..

Här är det inte heller mycket bevänt med dukningen. Vi har inte heller riktigt utrymme för att bjuda hit en massa folk, så jag låter mig hellre bjudas bort! Också ganska praktiskt! ;-)