lördag 9 mars 2013

DIY Påskgräskrans

Med tre veckor kvar till påsklördag (det kommer lika snabbt på varje år!) tänkte jag inleda påsksäsongen här i Liljas hörn av cybervärlden. Jag blev inspirerad av magasinet Fleur créatif till att göra en påskgräskrans av lav. Där var det ett hjärta av mossa, men här i Österbotten ligger mossan ännu djupt under snön och jag hade fönsterlav liggande i pysselförrådet sen i julas.


Here's how to do it: Ställ kransen, eller den form du valt, ljust och lägg plast över så att fukten hålls kvar. Håll fuktigt genom att spreja på vatten innan laven börjar bli skarp. Så länge laven hålls fuktig har fröna det bra. Det tog en dryg vecka för påskgräset att börja grönska. Då tog jag bort plasten och fortsatte spreja, minst varje morgon och varje kväll. Laven måste hållas mjuk. Men frukta icke, hinner den bli skarp är det bara att ge den ett ordentligt bad under kranen. Använder man mossa slipper man lite lättare undan, för den håller fukten bättre.


Om kartongen har plastad baksida (eller om man inte är så rädd om väggen) kan man hänga upp sitt påskgräs :-) 

Jag är riktigt förtjust i den här idén. Det ser ut som om gräset spirar upp genom snötäcket. Prova! Har du riktigt tur har snön smält så pass mycket på något soligt ställe i skogen att du får fram några nävar mossa eller lav!PS2: Va roligt att så många tyckte om ringarna i förra inlägget! I sommar ska jag nog försöka mig på att göra ringar av trädgårds- eller vilda blommor :-) 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen oj va fint och vilken fiffig ide! Djupt impad är jag!!!
/ anki

StrandviksVillan sa...

Cool krans!
Ringarna var jättesöta!

Tack för senast :)

Drömgården sa...

Vad kreativt! Såg ju relativt enkelt ut.. om man har mossa... ;)
Jättesnyggt upplagt DIY med fina beskrivningar! Kreativa du!

H. Kitty

Miolina sa...

Snyggt! Den skall testa!

Lyckoslanten sa...

Nämen så häftigt! Du kan du! Och kreativt bjuder du på i tidigare inlägg också! Blommande ringar och betong. Diggar! ♥

Christina sa...

Rolig och annorlunda. :) Borde ju så påskgräs snart jo.

Petra Nordlund sa...

Annorlunda, Fiffig idé! Måste provas känner jag!:)